VIDEO Scandal la vârful administraţiei locale din Râmnicu Vâlcea. Primarul, despre un rival: „A căzut ca dobitocul în cap“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Costinescu, fost consilier local, susţine că a fost victima răzbunării primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău Foto Facebook
Bogdan Costinescu, fost consilier local, susţine că a fost victima răzbunării primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău Foto Facebook

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost acuzat de un fost coleg de partid că ar fi pus oameni să-l bată. În replică, edilul a pus la dispoziţia mass-media o filmare menită să facă lumină în acest caz.

Un scandal care îl are în centrul atenţiei pe primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a izbucnit în urmă cu trei săptămâni, în mediul online, când pe reţelele de socializare au fost postate mai multe fotografii prezentând un bărbat desfigurat pe masa de operaţie a unui spital.

Conform informaţiilor apărute în mediul virtual, persoana din fotografii era Bogdan Costinescu, de 39 de ani, din Râmnicu Vâlcea, despre care se spunea că a fost victima unei răzbunări pusă la cale de edilul vâlcean. 

Tot în online s-a menţionat şi că în acest caz s-a deschis un dosar ce cercetare pentru lovire sau alte violenţe, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Informaţia legată despre acest dosar ne-a fost confirmată oficial, dar surse autorizate afirmă că cele sesizate nu se confirmă.

Miercuri, 1 iulie, primarul Mircia Gutău a prezentat într-o conferinţă de presă o filmare menită să facă lumină în acest caz, susţinând că cel care îl acuză, de fapt, „a căzut în cap de pe un gard”. Între cei doi foşti colegi de partid, actuali oponenţi politici, există o duşmănie veche de ani de zile, cunoscută la nivel local.

Filmarea care arată, potrivit primarului Mircia Gutău, cum a ajuns Bogdan Costinescu, zis Pătrăţel, desfigurat pe patul de spital: 
    

„Poliţe plătite... reglare de conturi în cel mai pur stil mafiot”

Potrivit informaţiilor publicate pe Facebook, incidentul s-a petrecut pe data de 12 iunie, în zona Arenelor Traian, undeva aproape de miezul nopţii. Filmarea furnizată de edil este realizată în aceeaşi zi, în zona menţionată, după orele 22:00. 

„Breaking News Râmnicu Vâlcea / 18 iunie / Cazul bărbatului bătut Costinescu Bogdan ajuns la urgenţă ia amploare. În spitalul municipal Rm Vâlcea, secţia de primire urgenţe, medicii şi asistentele vorbesc că Primarul Mircia Gutău este implicat în bătaia primită de Costinescu Bogdan”, se specifică într-una dintre postări, pe care din cauza imaginilor care o însoţesc nu o putem ataşa. 

Într-o altă postare, de pe o altă pagină de Facebook se menţionează printre altele: „Din discuţiile purtate cu persoana vătămată a rezultat că, în timp ce se afla în zona Arenelor Traian, aceasta ar fi fost agresată fizic de o persoană necunoscută. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului în vederea efectuării de cercetări... sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Fapte penale... poliţe plătite... reglare de conturi în cel mai pur stil mafiot ... oare care să fie miza?”  

Primarul acuzat se apără cu o filmare

Deşi au trecut aproximativ trei săptămâni de la incident, abia acum primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a decis să-şi spună punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc. Acesta a declarat că i-a fost întinsă o capcană, fără să precizeze toate detaliile acestui scandal. 

Gutău a recunoscut că în seara cu pricina a fost sunat de fostul său coleg de partid, care i-a cerut să se întâlnească în vecinătatea Arenelor Traian. S-a dus la întâlnire, dar până la urmă nu cei doi nu s-au văzut, pentru că „Pătrăţel” nu a mai apărut. 

Cu ajutorul filmării, edilul susţine că Bogdan Costinescu a sărit gardul la Arenele Traian, pentru a se întâlni cu alţi doi bărbaţi şi, la un moment dat, după cum apare şi în filmare, la sfârşit, a căzut de pe gard, fapt care ar explica, în opinia primarului, adevărul legat de rănile suferite de fostul coleg de partid. 

Filmarea surprinde mare parte din spusele edilului, chiar şi o căzătură zdravănă la final, dar fiind făcută de departe nu poate demonstra, fără tăgadă, dacă leziunile suferite au fost sau nu urmare a căzăturii.  Asta în cazul în care nu mai există şi alte înregistrări care nu au fost făcute publice. De asemenea, nu s-a precizat nici ora la care cei doi ar fi trebuit să se întâlnească. Despre motivul întrevederii nocturne, edilul susţine că Bogdan Costinescu urma să-i furnizeze informaţii interne din „ograda contracandidatului PNL”. 

„Nu mai sunt atât de naiv să pic în curse”

„Nu mai sunt nici eu atât de naiv să pic în curse pe care au încercat să mi le întindă unii. Şi au picat ei în cursă. Unii au înscenat şi au zis că-i bat eu. Şi au picat ei în cursă. Au picat de pe gard în cap, dobitocii, şi n-au văzut că sunt camere (de supraveghere video - n.r.).

Au făcut plângere pe Poliţie că Gutău a chemat să-i bată cineva. Bineînţeles că poliţiştii nu sunt proşti: au luat imaginile de pe cameră şi au văzut beţivul cum s-a urcat pe gard în trei locuri şi a patra oară... zbang în cap, de pe gard... Şi după aia a chemat oameni să-l filmeze... Crezând că dacă Gutău mergea (la întâlnire – n.r.) era mediatic terminat...

Eu îl cunosc ca şi consilier personal al candidatului PNL la Primărie. Cum să nu-i răspund (la telefon - n.r.)?  Este o chestie de polieţe, după ce sună de trei ori. Şi-mi spune să vin singur la întâlnire!... Şi apoi merge la Poliţie şi spune – «ştiţi, Gutău m-a chemat!» – de parcă ăia nu au înregistrarea!

«Gutău m-a chemat şi n-a venit el şi a trimis pe unul să mă bată».... Iată un filmuleţ, să se lămurească lumea. Cum sare fraudulos în curte la Arene, cum încearcă să sară gardul prin trei locuri şi a patra oară, când urcă sus, ridică piciorul ca un butoiaş... Putea să moară, efectiv putea să moară!... Îţi dai seama, cum şi-a făcut după-aia poze, selfie, cu tăietura aia?”, a explicat episodul primarul Mircia Gutău.

Imagine indisponibilă

Primarul Mircia Gutău (PER) din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

Ce au de împărţit cei doi protagonişti

Între Mircia Gutău şi Bogdan Costinescu există un conflict de ani de zile. Costinescu a fost pe vremuri în acelaşi partid cu Gutău, PDL, formaţiune pe listele căreia a candidat şi a ajuns consilier local în 2012. A plecat din partid cu ocazia celebrei ordonanţe guvernamentale din 2014, care permitea traseismul politic şi a devenit consilier independent

El a fost cel care, în 2016, a cerut în şedinţă de Consiliu Local să i se retragă titlul de ”cetăţean de onoare al oraşului”, lui Mircia Gutău, pentru că are două condamnări pentru corupţie. Una dintre condamnări i-a fost anulată între timp, iar acum se judecă cu Statul Român pentru despăgubiri.

Şi tot el l-a denunţat pe acesta la DNA privind afacerile oneroase cu un teren din Râmnicu Vâlcea retrocedat de Primărie, în 2005, când primar era tot Gutău. Terenul a trecut „prin mai multe mâini” şi s-a întors la Primărie, în 2009, pentru mai bine de 300.000 de euro - achiziţie realizată prin intermediul biroului notarial al soţiei primarului. Dosarul nu s-a concretizat, primarul fiind anchetat anterior pentru aceeaşi cauză, şi s-a dat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Apoi, conflictul dintre cei doi s-a reactivat în momentul în care Mircia Gutău a candidat din nou, în 2016, pentru postul de primar. Gutău a declarat public că un consilier local încalcă legea cu afacerea sa, făcând referire la Costinescu şi chioşcul pe care acesta îl deţinea, în condiţii suspicioase, şi în cadrul căruia derula servicii de asigurări auto. După realegerea sa ca primar, Costinescu a fost nevoit să-şi schimbe sediul. 

Informaţiile apărute pe Facebook indică faptul că Bogdan Costinescu face parte din echipa contracandidatului lui Mircia Gutău la Primăria Râmnicu Vâlcea, din partea PNL. Iar conflictul dintre cei doi pare departe de final.  

Pe aceeaşi temă: 

Reacţia primarului care cere statului despăgubiri de 10,5 milioane de euro despre al doilea dosar de corupţie: „A doua oară m-au condamnat de frică”

VIDEO Un consilier municipal vrea să-l lase pe Mircia Gutău fără titlul de „Cetăţean de onoare“ al Râmnicului

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite