Avocatul Gheorghe Piperea cere fostei conduceri a combinatului Oltchim 500  milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Gheorghe Piperea. Foto Adevarul
Avocatul Gheorghe Piperea. Foto Adevarul

Administratorul judicar de la Oltchim îi cere fostului manager al combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, Constantin Roibu,  câteva sute de milioane de euro, în contul pierderilor înregistrate de companie până la data intrării în insolvenţă.

Administratorii judiciari ai combinatului chimic Oltchim au depus în instanţă o acţiunea de răspundere împotriva fostului manager Constantin Roibu şi a mai multor foşti directori ai societăţii, printre care Vasile Măndica, Radu Olaru şi Veronica Preoteasa.

Potrivit Wall- Street.ro, avocatul Gheorghe Piperea cere fostei conduceri a combinatului să plătească între 490 şi 500 de milioane de euro, în contul pierderilor suferite de compania din Ramnicu Valcea până la declararea insolvenţei, în ianuarie 2013. Deşi recunoaşte că toate demersurile legale împotriva fostei conduceri a combinatului au rămas fără ecou până la această dată, administratorul judiciar e convins că cei care au făcut parte din echipa managerială până în toamna anului 2012 vor fi traşi la răspundere, în cele din urmă.  

"Va veni un moment cand această pierdere va putea fi recuperata de la fosta conducere. Din punct de vedere al responsabilitatii penale, din 2013 am facut mai multe demersuri, dintre care o documentatie la DNA si alte două plângeri penale, una la Parchetul de la Râmnicu Vâlcea şi una la DIICOT, toate ţinand de bancruta frauduloasa. Pana acum nici macar nu am fost chemati o singura data la audieri", a declarat Gheorghe Piperea pentru sursa citată.

Următorul termen în procesul intentat fostei conduceri a Oltchim a fost stabilit pentru data de 23 martie 2016, moment în care judecătorii aşteaptă şi un punct de vedere din partea procurorilor DNA şi DIICOT. 

Oltchim, din nou  în vizorul Comisiei Europene

Combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea s-ar putea confrunta în următoarea perioadă cu o nouă investigaţie din partea Comisiei Europene, legată de decizia din 2009 a guvernului de a aproba conversia în acţiuni a datoriilor pe care Oltchim le avea faţă de AVAS. 

“La nivelul Comisiei Europene sunt suspiciuni legate de acel ajutor. Mai exact, Comisia vrea sa se asigure ca ajutorul nu a fost acordat ilegal. Conversia inca nu a fost facuta, acesta fiind si motivul pentru care ar putea fi deschisa investigatia”, a spus Bogdan Stanescu, administratorul special al combinatului, citat de Wall-Street.ro

Administratorii judiciari  estimează că Oltchim va înregistra la finalul acestui an un profit net de 110 000 de euro şi, pentru prima dată în zece ani, societatea va fi pe plus cu întreaga activitate. Potrivit acestora, la Oltchim nu vor mai avea loc disponibilizări în următoarea perioadă, compania având termen până la începutul anului 2019 pentru a ieşi din insolvenţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite