„TIR-ul lui Arafat”, ţinut degeaba la Ploieşti. Nu există medici dispuşi să lucreze în unitatea mobilă ATI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea mobilă de terapie intensivă adusă în luna iunie la Spitalul Judeţean din Ploieşti nu poate primi pacienţi din cauza lipsei acute de medici. Este motivul pentru care TIR-ul va fi transferat, cel mai probabil, într-un centru universitar din ţară, unde se poate asigura o linie de gardă suplimentară.

Unitatea mobilă ATI de la Ploieşti este nefolosită de mai bine de două săptămâni, în contextul în care numărul de cazuri de pacienţi bolnavi de COVID-19 creşte de la o zi la alta.

Sebastian Toma, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a precizat pentru ”Adevărul” că, în ciuda eforturilor care s-au făcut din partea medicilor, nu s-a putut asigura o linie de gardă care să asigure permanenţa la unitatea mobilă din curtea spitalului.

„Cel mai probabil unitatea mobilă va fi transferată la un centru universitar din ţară, probabil Bucureşti sau Iaşi, acolo unde se află o echipă mai mare de medici şi rezidenţi. La noi, în ciuda eforturilor care s-au făcut, nu am reuşit să asigurăm o linie de gardă. La început au fost detaşaţi la Ploieşti medici rezidenţi din alte judeţe, dar şi aceştia trebuie supravegheaţi de un medic specialist pentru a avea o acoperire legală în caz de malpraxis”, a explicat Sebastian Toma.

Unitatea mobilă de terapie intensivă poate oferi asistenţă medicală pentru 12 pacienţi care au o formă medie a bolii provocată de SARS-CoV-2. Este la Ploieşti de la sfârşitul lunii iunie, dar a devenit funcţională abia în iulie. A funcţionat până în data de 23 august, când s-a defectat instalaţia de climatizare. Pentru că în interior temperatura depăşea 40 de grade Celsius, pacienţii au fost transferaţi în alte spitale suport COVID-19.

unitate mobila ploiesti fofo prefectura prahova

Unitatea mobilă a fost reparată acum două săptămâni, dar nu au mai fost internaţi pacienţi aici de atunci.

Prahova este de aproape două luni în fruntea clasamentului cu cele mai multe cazuri de COVID-19 raportate zilnic. Totuşi, medicii de la Spitalul Judeţean spun că cei mai mulţi dintre pacienţii care au fost internaţi la Spitalul Judeţean Ploieşti, au făcut în general forme uşoare şi medii ale bolii. Decesele au survenit la pacienţii care erau fie foarte în vârstă, fie aveau afecţiuni cronice grave şi chiar în faze terminale.

Vă recomandăm şi:

40 de grade Celsius în unitatea mobilă de la Spitalul Judeţean Ploieşti. Sistemul de climatizare a cedat, iar pacienţii au fost mutaţi la alte spitale

Galaţiul rămâne fără Unitatea mobilă de Terapie Intensivă după ce timp de trei săptămâni a ţinut-o degeaba

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite