Românii îşi petrec sărbătorile de iarnă tot la munte. Peste 50% din locuri sunt deja ocupate

Românii îşi petrec sărbătorile de iarnă tot la munte. Peste 50% din locuri sunt deja ocupate

Valea Prahovei a devenit o destinaţie tradiţională pentru sărbătorile de iarnă. FOTO Adevărul

Turiştii care vor să-şi petreacă Crăciunul şi Revelionul la munte ar trebui să se grăbească cu rezervările. Peste 50% din locurile de pe Valea Prahovei sunt deja ocupate fie pentru Crăciun sau Revelion, fie pentru ambele sărbători.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românii care vor pleca de acasă în timpul sărbătorilor de iarnă îşi vor petrece Crăciunul sau Revelionul tot la munte, mizând pe zăpadă, una dintre destinaţiile favorite fiind, şi în acest an, Valea Prahovei.

O scurtă trecere în revistă a ofertelor de cazare arată că foarte multe dintre pensiuni sunt deja ocupate pentru Crăciun, cam 50% dintre locurile disponibile, fie pentru Revelion, aproximativ 40%, similar anului trecut. În unele cazuri, ofertele sunt închise pentru ambele sărbători.

Chiar dacă în Bulgaria şi chiar în Austria este mai ieftin în perioada sărbătorilor, hotelierii de pe Valea Prahovei cer şi în acest an preţuri care pleacă de la 400 de lei pachetul pentru o singură persoană şi ajung până la peste 1.000 de euro, în funcţie de stelele hotelului şi de servicii.

Pentru a-i convinge pe turişti să scoată aceşti bani din buzunar, se mizează pe servicii cât mai diversificate şi, mai ales, pe tradiţional, românii optând, mai ales de Crăciun, pentru o atmosferă cât mai rustică şi obiceiuri vechi. Astfel, din pachete nu lipsesc pomana porcului, colindele, muzica live în timpul meselor, dar şi momente pentru copii, precum venirea Moşului pe horn sau într-o sanie trasă de reni. Nu în ultimul rând, accesul la piscina interioară, la centrele SPA, apropierea de pârtiile de schi sau distracţia specifică de iarnă – curse cu sănii, snowboarding, ski-pass-uri – sunt motive în plus de a alege un pachet sau altul.

La un hotel de cinci stele din Azuga, de exemplu, pachetele de Crăciun variază între 604 şi 844 de euro. Acestea includ trei nopţi de cazare pentru două persoane, un program pentru cei mici pe 24 decembrie pentru primirea lui Moş Crăciun, dejunul tradiţional de Crăciun de pe 25 decembrie, caffe concert piano live şi diverse servicii SPA gratuite. Pentru copii se achită suplimentar un tarif de 83 sau 149 de euro, în funcţie de vârsta acestuia.

La un hotel de trei stele din Sinaia, un pachet similar de Crăciun costă de la 675 de lei de persoană, în care copiii până la 9 ani au cazare şi mic dejun gratuite.

La o categorie superioară, un hotel de patru stele tot din Sinaia, tot de Revelion, pachetele sunt şi de 4.660 de lei, adică peste 1.000 de euro, pentru două persoane, timp de 5 nopţi într-o cameră dublă de lux. Serviciile sunt şi ele pe măsura preţului, de la meniuri sofisticate până la piscină interioară şi SPA.

Mai ieftin la vile şi pensiuni

În schimb, în pensiunile şi vilele din Sinaia, pachetele de Crăciun sunt mult mai ieftine. Acestea variază ca tarif între 400 de lei de persoană (trei nopţi de cazare cu mic dejun) şi 700 de lei de persoană (patru nopţi de cazare în cameră de lux, cu mic dejun). De Revelion, pachetele variază între 100 şi 320 de lei de persoană pe noapte. În primul caz este vorba de tarife pentru vile închiriate integral.

Ca în fiecare an, cele mai ieftine oferte sunt în Buşteni, unde majoritatea pensiunilor se închiriază integral pentru grupuri, pentru aproximativ 1.000 – 1.800 de lei pe zi, de Crăciun, şi până la 2.500 de lei, de Revelion. Mulţi dintre proprietarii de pensiuni ofertă şi o noapte gratuită de cazare, la alte patru plătite.

Mai puteţi citi

Valea Prahovei, o destinaţie ideală pentru concediile de toamnă. Un pachet pleacă de la 175 lei de persoană

Idei pentru romantici. Plimbări şi mese exclusiviste la înălţime, cu gondola din Sinaia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: