Miere de sânziene, mentă şi prun la „Târgul Mierii“, de la Câmpina

Miere de sânziene, mentă şi prun la „Târgul Mierii“, de la Câmpina

„Târgul Mierii“ a devenit un festival cu tradiţie la Câmpina. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

În acest weekend, la Câmpina se desfăşoară o nouă ediţie a „Târgului Mierii“. Mascota târgului, Albinuţa Nina, va încânta şi în acest an copiii, iar vizitatorii pot degusta şi cumpăra sortimente rare de miere, precum cea de sânziene, mentă sau prun

Ştiri pe aceeaşi temă

Devenită o manifestare tradiţională, care reuneşte apicultori individuali şi firme de profil din mai multe judeţe ale ţării, „Târgul Mierii“ se va desfăşura în acest an în perioada 22-24 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Câmpina.

Toţi cei interesaţi de produsele apicole vor putea găsi la târg peste 20 de sortimente de miere, de la cele cunoscute, de tei şi salcâm, până la sortimente mai rare, precum mierea de sânziene, mentă sau prun.

Ca şi în anii precedenţi, Târgul Mierii include mai multe concursuri, dar şi un concert folk susţinut de Cristi Dumitraşcu&prietenii. De asemenea, mascota târgului, Albinuţa Nina, le va dărui miere copiilor şi le va vorbi despre efectele benefice ale acestui produs.

Programul târgului:

Vineri, 22 februarie

- deschiderea oficială la ora 11.00
- concursuri: Cel mai bun degustător de miere, Cel mai mare mâncător de miere, fotografii pe teme apicole, prognoză apicolă, publicaţii de profil, cel mai interesant produs şi cea mai frumoasă prezentare de stand.

Sâmbătă, 23 februarie (8.00 – 17.00)

- concursul „Cea mai bună miere” – ora 9.00
- ora 14.00 – concurs-spectacol de muzică folk
- ora 16.30 – concert de muzică folk – Cristi Dumitraşcu&prietenii

Duminică, 24 februarie

- ora 10.00 – Conferinţă/simpozion „SOS, calitatea mierii”
Înaintea conferinţei va avea loc premierea câştigătorilor concursurilor tuturor concursurilor.
- ora 14.30 – tombolă cu unelte şi echipamente agricole.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: