Directorul general al Lukoil Ploieşti, cercetat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrey Bogdanov, directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti, este cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Andrey Bogdanov, directorul general al SC Petrotel-Lukoil Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Faţă de Bogdanov s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar.

Procurorii au specificat şi faptul că, în cauză, fiind vorba despre infracţiuni de spălare de bani, pe 2 octombrie, au decis instituirea de măsuri asiguratorii, fapt prevăzut expres de lege. 

“În dosarul penal nr.254/P/2014, se efectuează cercetări faţă de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală prev. de art.9 alin.1 lit. c şi alin.3 din Legea 241/2005 şi de spălare de bani prev. de art.29 alin.1 lit.a din Legea 656/2002 cu un prejudiciu estimat de 230 milioane euro.

La data de 02.10.2014, în conformitate cu prevederile legale, respectiv art.11 din Legea 241/2005 potrivit cărora ,, în cazul în care s-a săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege, luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie,, şi conform prev.art.32 din Legea 656/2002 potrivit cărora ,, în cazul în care s-a săvârşit o infracţiune de spălare a banilor (…), luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie,, şi în acelaşi sens art.33 alin.6 din Legea 656/2002 ,, pentru a garanta ducerea la îndeplinire a confiscării bunurilor, este obligatorie luarea măsurilor asigurătorii prevăzute de codul de procedură penală,, s-a dispus măsura sechestrului asigurător.

La data de 06.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii, prin ridicarea parţială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti să îşi desfăşoare activitatea curentă în condiţii de normalitate cu terţii şi să plătească drepturile salariale şi contribuţiile la bugetul de stat.

În cauză au fost extinse măsurile asigurătorii asupra altor bunuri puse la dispoziţie de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti”, se arată într-un comunicat oficial al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Cercetările urmează a fi continuate pentru strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, pentru identificarea persoanelor ce au săvârşit infracţiuni şi în vederea stabilirii răspunderii penale a acestora.


Procurorii au făcut, joi, percheziţii la sediile mai multor companii aparţinând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploieşti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani.

Parchetul Curţii de Apel Ploieşti anunţa, tot joi, că au fost făcute 23 de percheziţii la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti.

Procurorii au ridicat mai mulţi saci cu documente, iar la o zi de la efectuarea percheziţiilor Lukoil a oprit producţia rafinăriei din Ploieşti.

Pe aceeaşi temă

Procurorii au ridicat parţial sechestrul în cazul Lukoil pentru a putea fi reluată producţia

Lukoil a notificat Garda de Mediu privind oprirea activităţii rafinăriei din Ploieşti

Sechestru pe materiile prime ale Petrotel Lukoil pentru recuperarea prejudiciului de peste 1 miliard de lei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite