UPDATE Cât de grav este incendiul care e izbucnit la Ploieşti duminică şi nu poate fi stins nici după 20 de ore. Un nor uriaş şi toxic de fum negru stă deasupra oraşului

UPDATE Cât de grav este incendiul care e izbucnit la Ploieşti duminică şi nu poate fi stins nici după 20 de ore. Un nor uriaş şi toxic de fum negru stă deasupra oraşului

ISU nu a stabilit cauza incendiului, dar urmează să facă o anchetă pentru a stabili dacă deşeurile din plastic au fost depozitate respectând normele în vigoare FOTO ISU Prahova

Incendiul care a izbucnit duminică, 11 noiembrie, la un depozit de materiale plastice din Ploieşti n-a fost stins până în dimineaţa zilei de luni. Nouă autospeciale şi aproape 100 de pompieri se află şi acum la faţa locului, dar nimeni nu poate estima cât va mai dura pana ce focul va fi stins complet. Proprietarul depozitului nu a venit la faţa locului, iar primăria a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 11.00 Depozitul de materiale plastice din municipiul Ploieşti, unde de peste 20 de ore se manifestă un incendiu, nu are autorizaţie de funcţionare de la pompieri, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

"Nu avea autorizaţie dar trebuie să verificăm dacă trebuia să deţină, pentru că este o clădire existentă şi dacă nu a adus modificări sau schimbări de destinaţie faţă de documentaţia de construire, nu necesita", conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii ISU vor efectua un control după finalizarea operaţiunii de stingere a focului. Până la izbucnirea acestui incendiu, depozitul de materiale plastice nu a mai fost controlat de pompieri.

Inspectoratul General pentu Situaţii de Urgenţă a trimis la Ploieşti echipe de specialişti care să verifice dacă există substanţe periculoase în hală, iar ploieştenii care locuiesc în partea de Sud a oraşului sunt sfătuiţi să nu deschidă uşile şi geamurile locuinţelor din cauza fumului care ar putea fi toxic.

De aproape 20 ore, aproape 100 de pompieri se luptă cu flăcările uriaşe care au cuprins depozitul situat în imediata apropiere a unei rafinării dezafectate din sudul Ploieştiului. Până la această oră, proprietarul depozitului nu s-a prezentat la locul incendiului.

Conform Biroului de Presă al ISU Prahova, au ars peste 5.000 de tone de mase plastice, utilajele aflate în hală, dar şi alte deşeuri.

Toată noaptea, partea de sud a Ploieştiului a fost învăluită într-un fum negru, motiv pentru care oamenii care locuiesc în zonă au fost sfătuiţi să nu iasă din case şi să închidă geamurile şi uşile. La sediul Primăriei din Ploieşti a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a dsicuta despre efectele avute asupra mediului de incendiul produs la depozitul din sudul oraşului.

Nu se ştie deocamdată dacă fumul este toxic, dar la Ploieşti a fost trimisă de la Ilfov o echipă de pompieri specializată în identificarea substanţelor periculoase şi decontaminare.

Focul a izbucnit duminică seară mai întâi la o hală de depozitare a unei societăţi de construcţii care are sediul în cartierul Mimiu din Ploieşti, pentru ca apoi să se extindă şi la baloţii depozitaţi în curte pe o suprafaţă totală de 8.000 de metri pătraţi.

Conform ISU Prahova, hala unde a izbucnit incendiul se află în curtea ICIM URBAN, societate administrată până în anul 2012 de Ştefan Radu Oprea, ministru pentru Mediu de Afaceri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările