Un depozit de mase plastice, cuprins de flăcări. Oamenii au fost avertizaţi să rămână în case din cauza fumului toxic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a cuprins atât o hală de depozitare cât şi baloţii din curtea societăţii FOTO ISU Ph
Incendiul a cuprins atât o hală de depozitare cât şi baloţii din curtea societăţii FOTO ISU Ph

Un depozit de materiale plastice din Ploieşti a fost cuprins de flăcări, duminică seară. Ploieştenii care locuiesc în apropierea depozitului au fost avertizaţi de către pompieri să rămână în casă şi să închidă geamurile pentru a nu intra în contact cu fumul toxic.

UPDATE ORA 18.30: La locul incendiului se deplasează un echipaj CBRN din cadrul UISU Ciolpani. Este vorba despre o autospecială destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie.

Focul a izbucnit  mai întâi la o hală de depozitare a societăţii ICIM URBAN care are sediul în cartierul Mimiu din Ploieşti, pentru ca apoi să se extindă şi la baloţii depozitaţi în curte pe o suprafaţă totală de 8000 de metri pătraţi.

A ars o cantitate foarte mare de material plastic şi hârtie, dar şi o parte dintre utilajele care se aflau în hală conform biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Din cauza degajării foarte mari de fum toxic, ploieştenii care locuiesc în apropierea depozitului cuprins de flăcări au fost sfătuiţi să rămână în case şi să închidă uşile şi ferestrele.

incendiu icim urban ploieşti foto isu ph

La momentul izbucnirii incendiului, în hala de producţie nu se aflau muncitori. Paznincul a fost singurul angajat prezent în zonă, dealtfel şi cel care a chemat pompierii care au intervenit cu 7 autospeciale.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbuncirii incendiului şi nici valoarea pagubelor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite