Alexandru Tănase, tânărul care a fost pentru câteva ore printre cei mai bogaţi adolescenţi din România, a ajuns din nou pe mâinile poliţiştilor

Alexandru Tănase, tânărul care a fost pentru câteva ore printre cei mai bogaţi adolescenţi din România, a ajuns din nou pe mâinile poliţiştilor

Alexandru Tănase, puştiul care în 2011 a dat întâmplător peste un cufăr plin cu un milion de euro

Alexandru Tănase, unul dintre autorii jafului de 1 milion de euro de la Ploieşti, petrecut în iarna anului 2011, a fost reţinut din nou de către poliţiştii din Ploieşti în urma unor percheziţii care au avut loc, miercuri, la Valea Călugărească. Tănase este acuzat că a participat, alături de alţi trei complici, la mai multe furturi din locuinţe.

Două descinderi ale poliţiştilor au avut loc, miercuri 15 mai, în Ploieşti şi alte trei în Valea Călugărească. Din cercetări au rezultat că, în perioada martie – aprilie, persoanele în cauză ar fi săvârşit şase infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza municipiului Ploieşti.

 Se pare că aceştia pătrundeau în clădirile vizate prin efracţie, pe timpul nopţii, de unde sustrăgeau bunuri şi valori (bani, bijuterii, electronice, parfumuri, obiecte vestimentare etc).

De asemenea, acealeaşi persoane sunt bănuite că, la data de 28 aprilie, ar fi spart geamul lateral al unui autovehicul din Ploieşti, din habitaclul căruia ar fi sustras un portofel, care conţinea acte şi suma de 100 de lei. Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 25.000 de lei. 5 persoane vor fi fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Unul dintre hoţii ridicaţi astăzi de poliţişti este Alexandru Tănase, care, în iarna anului 2011, a fost pentru câteva ore printre cei mai bogaţi adolescenţi din România.

Alexandru Tănase a devenit vedetă naţională după ce, în iarna anului 2011, când nici măcar nu împlinise 16 ani, a reuşit să fure un milion de euro. Adolescentul de atunci a dat peste comoară dintr-o întâmplare. Îmrepună cu prietenul său a plecat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie să facă rost de bani. Au intrat în mai multe case nelocuite, iar în ultima dintre ele s-au oprit pentru o jumătate de oră să mănânce. Au întins masa pe un cufăr găsit sub o scară interioară.

 După ce au terminat de mâncat, unul dintre ei a ţinut să verifice ce se află în geamantanul transformat în masă. Atunci au descoperit comoara, pentru ei doar bani mulţi, pentru că erau semianalfeţi şi nu cunoşteau valoarea bancnotelor.  Tănase era neşcolarizat, iar prietenul său, deşi cu doi ani mai mare, nu frecventase nici el orele de matematică. Au împărţit bancnotele pe culori fără să realizeze că au în mână nu mai puţin de un milion de eruo. Două nopţi la rând au petrecut în satul natal Rachieri, au dat banii cu teancul la lautari, au făcut cumpărături scumpe din mall, dar au dat şi bani familiilor să-şi cumpere aparatură electrocasnice. Vestea că cei doi s-au îmbogăţit peste noapte s-a dus repede în cominitatea de romi, iar Tănase şi prietenul său au fost jefuiţi de un alt grup de hoţi.

Toţi hoţii care au fost implicaţi atunci în această poveste au fost arestaţi şi condamnaţi, dar poliţia nu a reuşit să găsească decât o mică parte din milionul de euro. Banii aparţineau unei femei din Ploieşti care vânduse mai multe terenuri valoroase. Ascunsese banii în cufăr, într-o casă nelocuită, de la ieşire din Ploieşti, crezând că nimeni nu o să-I găsească.

Alexandru Tănase a fost condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Ploieşti. A fost liberat condiţionat din penitenciar în februarie 2017, iar de atunci se pare că s-a întors la vechea sa meserie, furturi din locuinţe.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii care anchetează acum un dosar de furt cu un prejudiciu mult mai mic faţă de cel de acum opt ani.

Tănase nu este singurul personaj implicat în jaful de un milion de euro de la Ploieşti, care a recidivat. Adrian Georgian Nistor, condamnat în 2013 la şapte ani de închisoare în dosarul amintit, a continuat activitatea infracţională şi în spatele gratiilor. Acesta a fost implicat într-un scandal legat de sumele de bani cerute de unii deţinuţi de la colegii de detenţie pentru protecţie sau alte favoruri (intervenţie la gardieni sau magistraţi).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: