VIDEO Viceprimar filmat târând un căţel în urma maşinii. „Câinele a vrut să-l muşte şi, na, a găsit el modalitatea asta“

VIDEO Viceprimar filmat târând un căţel în urma maşinii. „Câinele a vrut să-l muşte şi, na, a găsit el modalitatea asta“

Maşina viceprimatului din Vlădeşti, filmată în timp ce târăşte un căţel, pe şosea

Un bărbat a postat pe Facebook un filmuleţ în care un căţel este târât după maşina viceprimarului din comuna Vlădeşti, judeţul Argeş. Funcţionarul public a recunoscut în faţa primarului că el se afla la volan, dar spune că n-ar fi intenţionat să chinuie animalul care nu reuşea să ţina pasul cu maşina, ci, din contră, să facă o faptă bună.

Scena s-a petrecut miercuri, 13 martie, în localitatea Vlădeşti. Maşina vicelui Şerban Leonard Iustinian (36 de ani) este filmată în timp ce circula cu avariile pornite, trăgând un câine alb legat cu o sfoară. În imagini se vede cum animalul se opinteşte şi este târât, pur şi simplu, pe şosea.
 
Cel care a realizat înregistrarea video a postat-o pe Facebook, unde au şi apărut numeroase mesaje de indignare la adresa edilului.
 
Contactat de reporterii „Adevărul“, primarul din Vlădeşti, Hristu Cristian Dică, spune că i-a cerut explicaţii viceprimarului. 
 
„Am vorbit de dimineaţă cu viceprimarul, l-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a văzut câinele pe drum, l-a recunoscut, că e câinele unui cunoscut, şi a vrut să-l ia, să i-l ducă acasă. Câinele a vrut să-l muşte şi, na, a găsit el modalitatea asta să-l tragă, prin care l-a legat de tabla de la maşină, sau de ce l-a legat, şi i l-a dus omului acasă. Gestul lui omenesc pe care a vrut să-l facă s-a transformat în cu totul altceva. Fapta este făcută bună, modalitata de îndeplinire a acelei fapte lasă de dorit. Câinele trăieşte, e la proprietar, nu mai lasă pe nimeni să-l vadă. E problema lor...”, spune primarul Hristu Cristian Dică.

Maşina viceprimarului din Vlădeşti, filmată în timp ce târa un căţel pe şosea
 
 
„Cred că este un aranjament (...) un fel de scenariu ca viceprimarul să fie scos nevinovat"
 
Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor s-a autosesizat după mediatizarea filmului pe reţelele de socializare. 
 
„Echipa noastră e chiar acolo, a văzut şi câinele, însă proprietarul nu este de acord să dea animalul pentru evaluare şi tratament medical, fapt pentru care am făcut demersuri şi la Poliţie. Proprietarul s-a exprimat că dacă veterinarul din comună spune că ar trebui dus într-un cabinel veterinar, el îl dă, altfel - nu. Aici cred că este un aranjament. Cred că povestea că ar fi fost rugat să aducă câinele este un fel de scenariu ca viceprimarul să fie scos nevinovat", a declarat, pentru "Adevărul", Carmen Arsene, preşedintele Federaţia Naţională Pentru Protecţia Animalelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: