Suspiciunile iniţiale au fost confirmate: ceaiul pregătit pentru copiii de la Spitalul de Pediatrie Piteşti conţinea detergent. Vinovatul n-a fost însă identificat

Suspiciunile iniţiale au fost confirmate: ceaiul
pregătit pentru copiii de la Spitalul de Pediatrie Piteşti conţinea detergent. Vinovatul n-a fost însă identificat

Foto Arhiva Adevărul

Rezultatele transmise de Institutul "Mina Minovici" indica faptul că în ceaiul copiilor internaţi la Pediatrie a fost pus, cel mai probabil, detergent în loc de zahăr. Ancheta internă desfăşurată în spital urmează să stabilească dacă a fost vorba despre o greşeală şi cine se face răspunzător de ea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imediat după incidentul de la începutul acestei săptămâni, când distribuţia către copii a fost sistată după ce un medic care a gustat din ceai şi a constatat că acesta avea un gust înţepător, probe din ceaiul pregătit pentru micii pacienţi internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost trimise pentru analize la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", fiind efectuate două buletine toxicologice: unul pentru droguri, pesticide, insecticide şi medicamente, care  a ieşit negativ, şi unul pentru alte substanţe, care a arătat prezenţa în ceai a unor ioni de fosfat şi carbonat, substanţe care se găsesc în compoziţia detergentului. 

Altfel spus, în ceaiul copiilor a fost pus, cel mai probabil, în loc de zahăr, detergent.

Cine din spital a făcut această greşeală, nu se ştie încă. Conducerea DSP Argeş spune că persoana responsabilă urmează să fie identificată în urma anchetei interne care a fost deschisă la Spitalul de Pediatrie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: