Opt amenzi după scandalul sclaviei de la Berevoeşti. Trei dintre ele vor fi plătite de primarul Florin Proca

Opt amenzi după scandalul sclaviei de la Berevoeşti. Trei dintre ele vor fi plătite de primarul Florin Proca

Primarul Florin Proca  a primit din partea AJPIS Argeş trei amenzi în valoare totală de 2.500 de lei fiecare

Primarul de la Berevoeşti, comuna argeşeană unde mai multe familii de romi au exploatat timp de 12 ani zeci de persoane vulnerabile, a fost amendat împreună cu doi dintre subordonaţii săi. Cei trei au de plătit 17.000 de lei, pentru neefectuarea la timp a anchetelor sociale, mai ales că printre stăpânii de sclavi din satul Gămăceşti se aflau romi care beneficiau de ajutor social şi a care ar fi trebuit monitorizaţi constant.

Ştiri pe aceeaşi temă


În urma verificărilor făcute de Corpul de control al prefectului de Argeş la primăria din comuna argeşeană Berevoeşti, s-a constatat că 14 dintre suspecţii arestaţi preventiv pentru că au sechestrat, abuzat şi exploatat în folosul lor zeci de persoane sunt beneficiari de ajutoare sociale.

Aceste persoane ar fi trebuit monitorizate îndeaproape de Serviciul de Asistenţă al Primăriei, tocmai pentru că primeau ajutoare sociale. Anchetele de mântuială făcute la locuinţele romilor n-au scos la iveală niciodată ceva necurat sub acoperişurile sub care s-au petrecut atâtea orori.  
Au găsit nereguli, mult prea târziu însă, echipele de control trimise de prefect să ia la verificat autorităţile locale.

“Printre neregulile constatate în documentele în baza cărora au fost acordate ajutoare sociale, nereguli care au şi condus la aplicarea a 8 amenzi, se numără: neefectuarea în termen a unora dintre anchetele sociale, neemiterea dispoziţiilor în termen, necalcularea orelor de muncă prin raportarea la salariul minim actualizat, nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social, neîntocmirea proiectelor dispoziţiilor în termen”, a declarat, pentru Adevărul, prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Edilul şef de la Berevoeşti, Florin Proca, secretarul comunei şi asistentul social din cadrul Primăriei au fost amendaţi de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) pentru neregulile scoase la iveală de Corpul de control al prefectului. 

Primarul, a primit din partea AJPIS Argeş trei amenzi în valoare totală de 2.500 de lei fiecare (în total 7500 lei), secretarul comunei a primit tot trei sancţiuni de aceeaşi valoare, iar  asistentul social din cadrul Primăriei Berevoeşti a fost sancţionat cu două amenzi în cuantum de 2.000 de lei pentru nereguli în documentele legate de acordarea de ajutoare sociale localnicilor

Amenzile au fost date de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Argeş în urma verificărilor amintite făcute de Corpul de Control al prefectului la Berevoeşti după deschiderea dosarului sclaviei din satul Gămăceşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările