Mii de femei din Mioveni vor beneficia gratuit de teste Papanicolau şi HPV

Mii de femei din Mioveni vor beneficia gratuit de teste
Papanicolau şi HPV

Înscrierile pentru testări se fac începând de joi 23 septembrie FOTO: arhiva Adevărul

Începând de luna viitoare, mii de femei din oraşul Mioveni, în special cele care provin din grupuri vulnerabile, vor beneficia gratuit de teste „Babeş-Papanicolau” şi HPV. Activitatea de testare se va face într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Testările vor fi posibile pentru că Primăria Mioveni a încheiat un parteneriat cu Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” Bucureşti pentru desfăşurarea unei campanii de depistare a leziunilor de col uterin.

Asistenţa medicală pe parcursul testărilor va fi asigurată de personal calificat de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” Bucureşti (INSMC).

Trebuie precizat că femeile cu vârste cuprinse între 24 -29 de ani vor beneficia de testare „Babeş-Papanicolau”, iar cele având vârsta cuprinsă între 30-64 de ani vor beneficia de testare HPV.

Femeile care doresc să se testeze gratuit trebuie să se prezinte pentru programare la sediul Primăriei Mioveni (ghişeul din holul instituţiei) cu buletinul de identitate, începând de joi 23 septembrie, în intervalul 09.00-14.00.

Campania de testare se va desfăşura începând cu data de 15 octombrie a.c..

 

Vă mai recomandăm şi:

Testul Papanicolau poate salva vieţi dacă este făcut la momentul oportun. Cât de mari sunt şansele de vindecare

 

Testul banal care salvează viaţa femeilor. Ginecolog: „Sunt paciente care nu ştiu ce-i Babeş-Papanicolau”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările