Testare gratuită la Cluj: „Practicarea metodei Babeş-Papanicolau poate reduce riscul apariţiei unui cancer invaziv de col uterin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Infecţioase din Cluj  FOTO: CJ Cluj
Spitalul de Infecţioase din Cluj  FOTO: CJ Cluj

Printr-o campanie naţională de depistare precoce a cancerului de col uterin, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase testează gratuit femeile cu domiciliul în judeţul Cluj.

Testele gratuite de depistare a cancerului de col uterin se fac zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

„Recoltarea se face în toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, de pe strada Moţilor nr.19, pe baza formularului special, eliberat de medicul de familie. (...) Specialiştii amintesc că practicarea sistematică a metodei Babeş-Papanicolau poate reduce semnificativ, în peste 90% din cazuri, riscul apariţiei unui cancer invaziv de col uterin“, se arată într-un comunicat al Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află spitalul.

Acest test se adresează tuturor femeilor cu vârste peste 25 de ani cu domiciliul în Cluj, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, mai precizează reprezentanţii CJ Cluj. 

Potrivit sursei citate, testul Babeş-Papanicolau poate salva vieţi întrucât identifică, de timpuriu, celulele cu potenţial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă într-un stadiu avansat în care nu se mai poate interveni.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate pot apela numerele de telefon 0264/599226 şi 0364/131177 sau se pot prezenta la sediul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, fostul Centru de Diagnostic şi Tratament, situat pe Calea Moţilor nr.19.

Mai puteţi citi:

Creşte numărul cancerelor de sân şi de col uterin la tinere

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite