De ce se înfundă reţeaua de canalizare şi cum trebuie întreţinută. Trei greşeli pe care multă lume le face frecvent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: SEDC Mioveni
Foto: SEDC Mioveni

Înfundarea reţelei de canalizare poate duce la refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, ceea ce produce pagube, dar, mai ales, disconfort olfactiv pentru cei care locuiesc în zonă.

Abia cănd mirosul ne izbeşte realizăm cât de atenţi ar trebui să fim cu reţeaua de canalizare şi cât de important e să n-o folosim ca pe un coş de gunoi.
 

De ce se colmatează reţeaua interioară de canalizare 

Cea care cauzează înfundarea reţelei de canalizare este colmatarea ei.

    

"Efectuând periodic lucrări de întreţinere a sistemului de canalizare, angajaţii noştri au constatat diverse probleme cauzate de gunoiul aruncat în canalizare, care împiedică buna funcţionare a sistemelor de canalizare şi preluare a apelor uzate. Pentru desfundarea şi spălarea conductelor de transport a apelor uzate, societatea noastră depune eforturi însemnate, angrenând importante resurse umane şi materiale, iar în cazul deşeurilor pe bază de uleiuri sau chimicale este necesară o cheltuială mai mare cu epurarea apelor. Înfundarea reţelei de canalizare poate duce la refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, ceea ce poate provoca pagube însemnate şi disconfort olfactiv pentru locatarii din zonă", precizează reprezentanţii  Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, societatea comercială a administraţiei publice din oraş, care sunt frecvent solicitaţi să intervină când apar refulări. 

Aproape fiecare familie s-a confruntat cel puţin o dată cu o astfel de situaţie. Că e neplăcut, toată lumea a realizat. Dar ce e de făcut pentru a preveni astfel de situaţii.
 

Trei greşeli frecvente

Pentru a beneficia de un sistem de canalizare curat, trebuie evitate trei comportamente total greşite. Regulile de urmat, tot trei la număr, sunt simple:
 

1. Nu trebuie aruncate în reţeaua de canalizare substanţe şi obiecte periculoase pentru om şi mediu: obiecte solide sau tăioase, materiale textile, resturi vegetale, medicamente, produse cosmetice şi de igienă personală, resturi menajere (gunoi sau grăsimi arse folosite în bucătărie)!

2. Nu trebuie aruncate în reţeaua de canalizare produse chimice şi toxice (vopsea, ulei, cerneală, diluanţi, substanţe de laborator, pesticide, insecticide, otrăvuri contra rozătoarelor, produse petroliere etc)!

3. În niciun caz nu avem voie să blocăm accesul la gurile de scurgere şi căminele de vizitare!

Dacă se constată că reţeaua exterioară de canalizare este înfundată, sau gurile de scurgere sunt obturate, problema trebuie sesizată la dispecerat!

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un camion cu lemne s-a răsturnat pe un drum din Argeş. O femeie, rănită grav de buştenii ajunşi pe carosabil 

Apel pentru ocuparea celor peste 300 de posturi pentru executarea lucrărilor la lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite