Cum se prepară siropul de coacăze negre şi care sunt beneficiile sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coacăzele negre previn printre altele accidentele vasculare şi cresc acuitatea vizuală FOTO: doxologia.ro
Coacăzele negre previn printre altele accidentele vasculare şi cresc acuitatea vizuală FOTO: doxologia.ro

Răcoritor, gustos şi cu multe proprietăţi benefice pentru sănătate, siropul de coacăze negre este şi uşor de preparat. Care sunt paşii pentru a pregăti deliciosul sirop de coacăze negre, aflaţi din articolul de mai jos.

Pentru a pregăti siropul, aveţi nevoie de 2 kilograme de coacăze negre proaspete şi 1 kg de zahăr. Mai întâi trebuie să curăţaţi coacăzele de codiţe, să le puneţi apoi într-o strecurătoare şi să le spălaţi bine cu apă rece. Lăsaţi apoi apa să se scurgă şi amestecaţi coacăzele negre cu zahărul într-un blender vertical. Lăsaţi amestecul câteva ore la temperatura camerei pentru ca zahărul să se topească. Strecuraţi siropul rezultat într-o sită măruntă pentru a separa seminţele de fructe şi puneţi după aceea siropul în mai multe sticle sau borcane pe care trebuie să le închideţi ermetic.

Pentru un pahar de 250 ml de apă plată ori minerală, trebuie să folosiţi aproximativ 2 linguriţe din siropul de coacăze negre.

Ce beneficii, trebuie spus că fructele de coacăz negru conţin printre altele acizi organici, proteine, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, caroten, fluor, vitaminele PP, B1, B2, B6 şi au o cantitate de vitamina C de trei ori mai mare decât portocalele.

Proprietăţile fructelor de coacăz negru sunt digestive, diuretice, laxative. În plus, acestea previn accidentele vasculare şi cresc acuitatea vizuală.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite