Coronavirusul, între teama de virus şi teama de răspundere penală, în Argeş. O persoană s-a autosesizat ca fiind venită din Italia

Coronavirusul, între teama de virus şi teama de răspundere penală, în Argeş. O persoană s-a autosesizat ca fiind venită
din Italia

FOTO arhivă. Sursă: Getty Images

Situaţia neclară în care se află românii care în ultimele două săptămâni au sosit din zonele Italiei aflate acum în carantină creează a în rândul celor aflaţi în această situaţie, dar şi în cazul celor veniţi din alte zone ale Peninsulei, nu doar teama de coronavirus, ci şi frica de a nu fi trataţi ca nişte paria. Este şi cazul unui piteştean care a mobilizat azi-noapte autorităţile cu o autosesizare.

Omul se află în categoria românilor sosiţi din Italia care nu au avut parte de controale adecvate la intrarea în ţară, pentru că acestea au fost introduse abia duminică, persoane despre care se crede că ar putea fi purtătoare de coronavirus.

Deşi nu manifestă niciun simptom, de teama suspiciunillor care planează asupra sa, omul s-a dus de unul singur la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi tot singur s-a şi intors la domiciliu unde, ulterior, a ajuns şi un echipaj ISU Argeş.

„O persoană s-a autosesizat, pentru a fi luată în evidenţă, întrucât cu 17 zile în urmă a trecut prin Italia. Am pus la dispoziţie autospeciala noastră, conform procedurilor. Persoana este asimptomatică, nu sunt probleme”, precizează ISU Argeş.

Este primul caz de autosesizare la nivel de judeţ şi primul test la nivel local.

„Cazul ne-a fost semnalat de la nivelul spitalului pentru a lua în evidenţă persoana care a trecut printr-o zonă posibil afectată. Echipajul nostru s-a deplasat la domiciliul bărbatului, iar acesta a completat chestionarul specific”, au declarat, pentru Adevărul, surse din cadrul ISU Argeş, care nu precizează însă dacă bărbatul provine din zonele Italiei aflate în carantină.

Piteşteanul a rămas în continuare la domiciliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: