Un drum modernizat a crăpat la nici un an de la darea în folosinţă. Replica halucinantă a şefului de consiliu judeţean

Un drum modernizat a crăpat la nici un an de la darea în folosinţă. Replica halucinantă a şefului de consiliu judeţean

Fisurile în drumul judeţean DJ 157 C au apărut în luna iulie

Pe un tronson de drum judeţean din Neamţ, reparat şi asfaltat cu finanţare guvernamentală, prin programul PNLD II, au început să apară crăpături la nici un an de la finalizarea lucrărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe drumul judeţean DJ 157 C, ce duce spre Sanatoriul TBC Bisericani, au apărut mai multe fisuri, iar primul care a sesizat situaţia a fost senatorul PNL Eugen Ţapu. 
 
Acesta l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene că-şi bate joc de banii publici (lucrarea a costat 12,5 milioane lei) şi a cerut un control de la Ministerul Dezvoltării. Investiţia a fost recepţionată în toamna anului 2018, iar lucrarea are o perioadă de garanţie de 36 de luni. 
 
„Este inadmisibil, inimaginabil. Bani publici cheltuiţi fără noimă de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, care şi-a bătut efectiv joc de acest drum. La nici un an de la finalizarea lucrărilor, drumul este efectiv rupt, iar pe anumite porţiuni arată mai rău decât era înainte”, a declarat senatorul liberal Eugen Ţapu. 
 
Acesta a adăugat că PNL va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să trimită Corpul de Control în judeţul Neamţ pentru a verifica modul în care au fost cheltuiţi banii publici pe lucrările de reabilitare a drumului judeţean.
 
În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a precizat că problemele la drum au fost produse de o alunecare de teren survenită după ploile torenţiale căzute pe 4 iulie 2019 şi că va face un studiu geotehnic pentru a găsi soluţia de consolidare. 
 
„Alunecarea de teren cu platforma drumului s-a produs pe malul stâng al Pârâului Viilor, pe un tronson în lungime de circa 70 de metri. Este vorba despre o alunecare de adâncime, iar geologii estimează că planul de alunecare ar fi la circa opt metri. Proiectul a fost întocmit în anul 2011 şi revizuit înainte de licitaţie, în 2015. Lucrările s-au executat conform proiectului şi a normativelor tehnice în vigoare. Dacă în urma expertizelor se va constata că au existat vicii de construire, acestea vor fi remediate pe cheltuiala constructorului“, a menţionat Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ şi  preşedinte PSD Neamţ. 
 
„Astfel de situaţii pot apărea oricând! Vorba românului - «Cu natura nu te pui!»“ - Ionel Arsene, preşedinte CJ Neamţ 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările