Modernizarea drumului care traversează Defileul Jiului şi face legătura între Ardeal şi Oltenia a ajuns în sfârşit la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările au fost recepţionate
Lucrările au fost recepţionate

Modernizarea drumului care traversează Defileul Jiului şi care face legătura între Ardeal şi Oltenia a fost recepţionată în sfârşit vineri, 12 iulie, după şase ani de la începerea lucrărilor, respectiv anul 2013.

„Lucrările de pe defileul Jiului au fost finalizate.A fost semnată recepţia la terminarea lucrărilor pe DN 66, tronsonul cuprins între Bumbesti Jiu şi Petroşani, urmează o perioadă de 2 ani de monitorizare a lucrărilor, perioada de garanţie, până la semnarea recepţiei finale“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Potrivit aceleiaşi surse, în timpul procesului de reabilitare a drumului care leagă Oltenia de Ardeal au fost executate 135 de podeţe pentru scurgerea apelor, 8 poduri au fost reabilitate şi un pod a fost construit de nou.

De asemenea, pe toată lungimea drumului au fost montaţi parapeţi de tip New Jersey sau de metal şi pe versant în zonele cu risc de cadere a pietrelor s-au montat plase de siguranţă şi bariere de protecţie. A fost turnat covor asfaltic nou pe care a fost executat marcaj rutier termoplast, iar în zonele de curbe marcajul este rezonator. În zona dalelor de beton a fost folosită o tehnologie nouă de armare cu plasă de oţel.

„La intrarea în defileu, în zona Vişina, a fost redimensionată parcarea care a fost utilată cu toalete, mobilie şi sistem de iluminare. Ne cerem scuze pentru inconvenientele cauzate în timpul lucrărilor“, se mai menţionează pe pagina de Facebook a Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri