Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Neamţ. Plămânii donatorului au fost solicitaţi pentru un transplant la Berlin

Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Neamţ. Plămânii donatorului au fost solicitaţi pentru un transplant la Berlin

Prelevare de organe FOTO: Adevărul

O echipă de medicii din Neamţ, Iaşi şi Bucureşti efectuează o intervenţie pentru prelevare de organe de la un donator aflat în moarte cerebrală.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ are loc în cursul zilei de marţi, 22 mai, prima intervenţie din acest an pentru prelevarea de organe de la un donator, un bărbat de 39 de ani, aflat în moarte cerebrală.  
 
Echipa de medici a unităţii din Piatra Neamţ este condusă de doctor Gelu Felician Dulhai, din cadrul secţiei ATI, dar la operaţie participă şi medici din Iaşi şi Bucureşti, acolo unde vor ajunge organele prelevate: ficat, rinichi şi cornee.  
 
Reprezentanţii spitalului din Piatra Neamţ au precizat că iniţial se dorea şi recoltarea plămânilor, solicitaţi de o unitate medicală din Germania (Berlin), dar s-a renunţat din cauza condiiţiilor de transport. 
 
„Donatorul are 39 de ani şi este în moarte cerebrală. Se vor preleva ficatul, cornea şi rinichii care vor ajunge pentru transplant la Bucureşti şi Iaşi. Nu era cerere pentru cord, dar a fost o cerere pentru plămâni din Berlin. Dimineaţă, în jurul orei 8.30, cererea s-a anulat din cauza condiţiilor de transport“, a declarat doctor Daniela Burghelea, director medical la Spitalul Judeţean Neamţ. 
 
Donatorul, dintr-o comună din judeţul Neamţ, a fost internat în spitalul din Piatra Neamţ cu traumatism cranio-cerebral produs în urma undei căderi de la înălţime. De menţionat că este a unsprezecea prelevare de organe efectuată la Spitalul Judeţean Neamţ, în ultimii cinci ani. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: