Portret/ Adrian Ioniţă - Pune în valoare manechinele

Din postura de fotograf şi impresar, pietreanul s-a impus în lumea modei şi a propulsat sute de tinere frumoase pe cele mai strălucitoare podiumuri.

Adrian Ioniţă a avut primul contact cu lumea modei în 1999, când lucra ca regizor la un post local de televiziune. Avea deja colaborări cu diverşi artişti şi case de producţie de la Bucureşti.
Organiza periodic preselecţii pentru fete frumoase, care primeau joburi în reclame TV, iar mai apoi a început să facă fotografii fashion. „Pasiunea pentru fotografie o am de când eram copil, însă fotografii profesioniste de fashion am început să fac în urmă cu 7 ani“, explică Adi.

Lucrează pentru Miss World
Cu timpul, a început să fie solicitat de case importante de modă din ţară. A realizat cataloage, campanii de publicitate sau calendare pentru Piera Cluj, Langelloti sau Agnes Toma. „Stilul de fotografie fashion este unul mai dificil pentru că trebuie să scoţi în evidenţă şi haina şi modelul. Este foarte important macheajul, stylingul, decorul, luminile. Este o întreagă echipă care lucrează la o fotografie“, detaliază Adrian. În cariera lui a conceput pictoriale, coperţi de revistă, afişe sau coperţi de cd-uri.


În ultimii cinci ani, fotografiază constant modelele câştigătoare la fazele naţionale ale concursurilor de frumuseţe din România şi străinătate. „Am intrat în domeniul acesta şi chiar am avut posibilitatea să mă implic în organizarea câtorva zeci de concursuri de frumuseţe. Cel mai cunoscut dintre acestea este Miss World, iar în momentul actual deţin şapte licenţe pentru astfel de competiţii“, adaugă Adrian Ioniţă.

Colaborează cu peste 300 de modele
În 2007, Adrian şi-a întemeiat propria agenţie, pe care a extins-o apoi în toată ţara şi, mai nou, în Republica Moldova. „President Models“ lucrează cu peste 300 de tinere, iar 50 dintre ele sunt în topurile de specialitate din ţară. „Îmi dau seama când o fată are şanse în domeniu după conformaţia feţei, trăsături şi dimensiuni. Caut fete care au o frumuseţe naturală“, completează managerul.


Adrian a adus în ţară o menţiune la Miss Best Model of the World din Bulgaria, locul I la Miss Turism Internaţional desfăşurat în Malaezia, locul 1 la Model of the Year din Coreea şi multe altele. „Aceste premii sunt o recunoaştere a faptului că lucrez cu fete frumoase şi inteligente“, mai spune pietreanul. În viitor, Adrian Ioniţă şi-a propus să activeze ca fotograf şi impresar de modele şi în Capitală. „La Bucureşti consider că se pot face bani în acest domeniu. Acum e mai greu pentru că lucrez din provincie“, concluzionează pietreanul.  

Profil
Născut. 1 octombrie
1974, la Iaşi.
Studii. Colegiul Tehnic
„Gheorghe Cartianu“
Piatra Neamţ.
Familie. Este divorţat,
are un băiat.

Întrebări şi răspunsuri
Când ţi-ai dat seama că poţi câştiga bine din modelling?
Aveam o comandă de la o firmă importantă. Trebuia să realizez un calendar cu modele şi am apelat la o agenţie din Bucureşti. Atunci am realizat că eu nu câştigam nici măcar cât o fată. Aşa am decis să am propria agenţie de modele.
Cum se lucrează înconjurat de atâtea fete frumoase?
E greu să faci o tânără să aibă un regim de viaţă corespunzător pentru activitatea de model. Trebuie să le atenţionez mereu ce să mănânce şi să facă sport.

Ce-i place
Adi merge la sală şi face antrenamente de fitness zilnic. Îi plac ieşirile cu prietenii şi se declară un îndrăgostit de natură. „Apreciază oamenii sinceri, comunicativi, deschişi spre nou şi cei care iubesc frumosul“, spune fotograful. Mănâncă peşte şi fructe pentru că în acest moment ţine dietă.

Ce nu-i place
„Mă enervează oamenii plicticoşi, care spun acelaşi lucru de 100 de ori“, spune Adrian. Detestă zilele ploioase, frigul şi sărbătorile. Duminicile îi creează stări proaste, i se par plictisitoare şi monotone. Nu mănâncă fructe de mare şi nici produse fast-food.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: