Neamţ: Liceenii din Târgu Neamţ şi Roznov au testat tehnica de luptă a jandarmilor

Neamţ: Liceenii din Târgu Neamţ şi Roznov au testat tehnica de luptă a jandarmilor

Tinerii au rămas impresionaţi de armele jandarmilor

În faţa elevilor de la trei unităţi de învăţământ, jandarmii au prezentat şi oferta educaţională

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii Liceului Teoretic Roznov şi de la Colegiile „Ştefan cel Mare" şi „Ion Creangă" din Târgu Neamţ au fost vizitaţi miercuri şi joi de către jandarmii nemţeni cu ocazia desfăşurării „Zilei Porţilor Deschise". Evenimentul a fost oprganizat în preajma sărbătoririi, pe 3 aprilie, a 160 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Cei 150 de tineri au luat cunoştinţă cu tehnicile de luptă, cele de intervenţie pentru misiunile de restabilire a ordinii publice, tehnica de intervenţie antitero şi mijloacele de comunicare folosite de jandarmi.

„Luptătorii Detaşamentului de Jandarmi Mobil au prezentat exerciţii demonstrative de autoapărare şi de imobilizare a persoanelor recalcitrante", a precizat căpitanul Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Cu această ocazie a fost prezentată tinerilor şi oferta instituţională, condiţiile şi criteriile de participare la concursurile organizate pentru şcolile de ofiţeri şi subofiţeri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările