Neamţ: Izolaţie zburătoare pe un bloc din Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Materialul hidroizolant montat în noiembrie pe blocul D5 a cedat rapid în faţa intemperiilor, iar o parte a ajuns în parcare. Locuitorii de la ultimul nivel al imobilului reclamă calitatea lucrării licitate de Primărie şi se tem că infiltraţiile le pot afecta apartamentele.

Mihai Teleucă, un student de 22 de ani, locuieşte la ultimul nivel al blocului situat pe strada Mihai Eminescu şi este revoltat de calitatea lucrărilor efectuate pe acoperiş. „Când am plecat în noiembrie la Cluj, la facultate, muncitorii puneau folia izolantă pe terasa blocului. Acum tot materialul este desprins şi se vede cât de meseriaşi au fost cei care au lucrat“, spune tânărul.

Pe imobilul situat în centrul oraşului hidroizolaţia este desprinsă ca un covor în mai multe locuri şi părţi din material zboară de la etajul 8 până jos, pe trotuar sau în parcare.

„E bătaie de joc!“

„Lucrarea e făcută de mântuială, ca să fie, iar la cum arată zici că e abandonată în grabă. Din 2009 se strâng bani pentru izolarea termică a blocului. Bunicii mei, care sunt proprietari, cotizează la fondul de rulment cu câte 20 de lei în fiecare lună şi e bătaie de joc“, mai spune Mihai.

Cea mai mare teamă a locatarilor este că în cazul în care primăvara va fi ploioasă, apa se va infiltra prin tavan în apartament, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi.

În vara anului 2009, contractul de lucrări pentru blocul D5 a fost câştigat la licitaţie de firma Extensio Corporation SRL. Pentru că firma s-a dovedit a fi neserioasă şi nu s-a încadrat în termenele impuse de edili, contractul a fost reziliat în septembrie 2010 şi a fost cesionat firmei Glass Comfort.

„Când a venit noul constructor, au fost prezenţi la faţa locului 11 specialişti de la Primărie. Cei de la firmă au promis că o să facă lucrarea de calitate şi la timp, dar la primul vânt mai puternic a început să zboare hidroizolaţia“, spune Constantin Obreja, preşedintele asociaţiei.

Edilii susţin că problema este cunoscută la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei şi, după discuţiile avute cu firma constructoare, s-a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor pentru data de 28 aprilie.

„Lucrările vor fi reluate atunci când temperaturile exterioare o vor permite. Recepţia finală va fi făcută în prezenţa reprezentanţilor asociaţiei de proprietari şi a noastră şi nu se semnează nimic dacă lucrarea nu iese de calitate“, spune Ludmila Armaşu, de la Serviciul de Comunicare al Primăriei. Administratorul firmei nu a putut fi contactat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite