Judeţul Neamţ, în topul numărului de locuri disponibile la angajarea în Poliţie. Cele trei cerinţe obligatorii pentru a intra în rândurile poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luni, 4 aprilie, la sediul IPJ Neamţ se pot depune cereri pentru ocuparea posturilor scoase la concurs. La nivelul judeţului sunt disponibile 81 de locuri de agenţi.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Neamţ a anunţat că începând de  luni, 4 aprilie, şi până vineri, 8 aprilie, primeşte cereri de înscriere pentru 81 de locuri de agenţi de poliţie. Numărul posturilor disponibile pentru angajare situează judeţul Neamţ în primele pe ţară Iaşi (130), Bacău (105) şi Vaslui (92), pe locul I fiind Capitala, Bucureşti (194 de locuri).

Din cele 81 de locuri, 80 vor fi ocupate prin recrutare din sursă externă, iar unul este destinat reîncadrării şi poate fi ocupat de un fost poliţist care a părăsit sistemul din motive neimputabile lui. La Neamţ, toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică şi sunt repartizate la Posturile de Poliţie din mediul rural. 

„Înscrierile se fac personal, indiferent de localitatea unde îşi are domiciliul candidatul şi doar la unităţile de recrutare în al căror stat de organizare se regăseşte postul/structura pentru care optează fiecare candidat (candidaţii care doresc să se înscrie la concurs la un inspectorat de poliţie judeţean, nu pot depune cerere la alt inspectorat de poliţie judeţean sau la D.G.P.M.B.)“, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ.  

Concursul va avea loc în cursul lunii mai 2016 şi va cuprinde următoarele probe: evaluarea performanţei fizice, test scris, de tip grilă, interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor). 

Testul scris, tip grilă se va susţine pe data de 14 mai 2016. Mai înainte, fiecare candidat va fi evaluat din punct de vedere medical şi psihologic

Cei care vor fi declaraţi ,,apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic şi vor trece de proba de evaluare a cunoştinţelor teoretice, vor participa la cursul de iniţiere în carieră şi vor lucra ca agent de ordine şi siguranţă publică la posturile de poliţie comunale din judeţ. 

„După 6 luni, în care te vei afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care îţi va arăta ce presupune munca de poliţie, vei susţine un examen de definitivare.

Îţi spunem de la început că simpla înscriere la concurs nu te face poliţist, pentru a fi colegul nostru este nevoie de multă muncă, responsabilitate şi dăruire“, mai precizează reprezentanţii Poliţiei.

Condiţiile de participare 

Perioada de înscriere este 04.04.2016-08.04.2016, intervalul orar 09.00-16.00, iar condiţiile de participare sunt conform art. 20 din Ordinul M.A.I. nr.665/2008 privind unele activităţi de management resurse umane în unităţile MAI: 

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; 

b) să cunoască limba română scris şi vorbit; 

c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu; 

d) să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile; 

e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi; 

f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; 

g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; 

h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; 

i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; 

j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; 

k) îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv „nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic”; 

l) îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special. 

m) trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile; 

n) să deţină permis de conducere categoria „B”. 

Nu pot fi încadrate din sursă externă ca poliţişti persoanele care au avut această calitate, dacă: 

a) au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 lit. c), h), i) şi k) din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare; 

b) au fost trecute în rezervă în condiţiile art. 85 lit. d), i), j), k) şi ale art. 87 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

Atenţie! – Nu se admit derogări de la niciuna dintre condiţiile de participare la concurs, prevăzute în prezentul anunţ. 

Toate informaţiile cu privire la organizarea şi susţinerea concursului se regăsesc atât la avizierul instituţiei, pe pagina de Internet www.nt.politiaromana.ro , secţiunea Carieră - Posturi scoase la concurs, cât pot fi solicitate şi specialiştilor Serviciului de Resurse Umane, la nr. tel 0233207000 (int. 20113, 20112)

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite