Drama unui român cu spirit civic. A sărit să apere o femeie, dar a fost înjunghiat şi se zbate între viaţă şi moarte

Drama unui român cu spirit civic. A sărit să apere o femeie, dar a fost înjunghiat şi se zbate între viaţă şi moarte

Agresiunea s-a petrecut puţin după miezul nopţii de 2/3 august. FOTO: Adevarul.ro

Cazul de o violenţă extremă s-a petrecut pe o stradă din Târgu Neamţ, agresorul dispărând după ce a înjunghiat de mai multe ori victima şi a lovit-o cu picioarele după ce a căzut la pământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infracţiuni violente s-au petrecut pe 2 şi 3 august în judeţul Neamţ, doi tineri ajungând la spital în stare foarte gravă, cu prognostic rezervat, după ce au fost victimele unor agresiuni sângeroase. 
 
Unul a fost înjunghiat de nenumărate ori în toiul nopţii, după ce a intervenit în cearta dintre doi foşti concubini, iar altul a fost bătut pe terasa unui bar, fiind acum în comă profundă. 
 
La Târgu Neamţ, în noaptea de 2/3 august 2020, în jurul orei 00:30, un nemţean, care a dat dovadă de spirit civic, a căzut victimă furiei unui individ dezlănţuit, care o agresa pe fosta concubină. 
 
Conform actelor de urmărire penală, oamenii legii au fost alertaţi la scurt timp după miezul nopţii, fiind anunţaţi că o persoană a fost agresată fizic pe o stradă din oraşul de sub Cetatea Neamţ. 
 
Din primele cercetări s-a stabilit că o tânără în vârstă de 28 de ani a fost acostată de fostul prieten, de 22 de ani, din Vânători Neamţ, care, pe fondul unui conflict mai vechi, a luat-o la bătaie. 
 
Pentru a calma spiritele, un nemţean, care are tot 22 de ani, din comuna Răuceşti, care se afla întâmplător în zonă, a intervenit în altercaţie, luându-i apărarea femeii. Intenţia sa a avut un deznodământ grav, pentru că agresorul era înarmat cu un cuţit. 
 
A fost înjunghiat în zona toracică, fiindu-i lezaţi plămânii, în burtă şi în spate, având şi ambele arcade sparte, cel mai probabil în urma unor lovituri cu picioarele. 
 
„Tânărul de 22 de ani, din comuna Răuceşti, a suferit leziuni produse cu un obiect tăietor-înţepător şi a fost transportat de urgenţă la un spital“, a transmis Poliţia Neamţ.
 

Diagnostic: traumatism cranio-cerebral închis, comă grad III-IV

Urmează ca medicii legişti să stabilească natura leziunilor şi dacă acestea i-au pus în pericol viaţa victimei, precum şi numărul de zile de îngrijiri medicale de care are nevoie pentru a se pune pe picioare. În funcţie de concluziile medico-legale se va stabili încadrarea juridică a faptei, conturându-se o infracţiune de tentativă de omor. 
 
„Persoana bănuită de comiterea faptei nu a fost depistată şi se sustrage de la cercetări. În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării acestuia“, mai arată anchetatorii. 
 
Celălalt incident sângeros a avut loc pe 2 august, în jurul orei 21.00, pe terasa unui bar din comuna Rediu. Patru persoane, care au vârste între 29 şi 39 de ani, s-au luat la ceartă, s-au împărţit pumni şi picioare până ce unul dintre ei, a căzut şi s-a lovit cu capul de pardoseala din beton. 
 
A rămas acolo, inert, iar cei prezenţi au cerut ajutor de la Ambulanţa Neamţ, vicrima fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Diagnostisticul a fost traumatism cranio-cerebral închis prin agresiune, comă grad III-IV, astfel că s-a decis transferul la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi. 
 
În scurt de la comiterea agresiunii, poliţiştiii l-au identificat pe autorul faptei, fiind vorba de un localnic de 39 de ani. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 
 
Urma să fie prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Şi în acest caz ar fi elemente care indică un atentat la viaţa victimei.
 

Pe aceeaşi temă: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: