Moartea cumplită şi instantanee a unui pieton din cauza unui căruţaş beat. Ce manevră a făcut conducătorul atelajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atelejele, o continuă cauză de accidente rutiere grave pe drumurile Neamţului. FOTO: ISU Neamţ
Atelejele, o continuă cauză de accidente rutiere grave pe drumurile Neamţului. FOTO: ISU Neamţ

Zilele de 29 şi 30 iulie 2020 au fost de coşmar pe şoselele judeţului Neamţ, cinci accidente soldându-se cu doi morţi şi 12 persoane rănite.

Unul din cele mai stupide accidente de circulaţie petrecute în ultimii ani pe drumurile din Neamţ, care s-a soldat cu moartea unui om, a avut loc pe 29 iulie 2020, la Petricani. 

O manevră greşită a unui căruţaş aflat în stare avansată de ebrietate, a dus la coliziunea cu o maşină, iar din impact atelajul a fost proiectat pe acostament, spulberând un bărbat de 51 de ani. 

Cercetările efectuate au stabilit că în timp ce un localnic de 45 de ani, conducea un atelaj pe DJ 155 I, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, la efectuarea unui viraj la stânga, pentru a pătrunde pe o stradă laterală. 

A fost momentul în care căruţa a fost acroşată de un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Târgu Neamţ, care se angajase regulamentar în depăşire. 

„În urma impactului, atelajul hipo a fost proiectat într-un pieton, care se deplasa pe acostametul părţii carosabile. Din evenimentul rutier a rezultat decesul pietonului de 51 de ani şi rănirea ambilor conducători de vehicule şi a unui pasager din căruţă, în vârstă de 60 de ani“, a

comunicat Poliţia Neamţ. 

Testarea cu etilotestul a relevat că şoferul nu era băut, în schimb căruţaşul avea o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere că această valoare se dublează în sânge, putem spune că cel care a provocat accidentul era în pragul comei acoolice, care se instalează la circa 2 la mie. 

Şoferi de 70 de ani şi peste...

Pe 30 iulie, alt nedorit eveniment avea să se petreacă în oraşul Roman. Ancheta poliţiştilor a relevat faptul că, în timp ce un şofer de 70 de ani, conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii, a surprins şi accidentat o femeie, de aceeaşi etate. 

Aceasta ieşise dintr-un supermaket şi a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. Septuagenara a fost transportată la Spitalul Roman, însă, din cauza leziunilor suferite, a decedat în scurt timp. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi este cercetat

pentru ucidere din culpă. 

Cele două accidente nu au fost singurele petrecute în zilele menţionate, alte trei soldându-se cu rănirea a 12 persoane. Joi, 30 iulie 2020, în jurul orei 08.00, la Dumbrava, comuna Timişeşti, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Bacău, se deplasa cu o autoutilitară nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa, la volanul căreia se afla un şofer de 47 de ani.

A urmat o coliziune violentă, care s-a soldat cu rănirea a trei persoane. Ambii şoferi au fost transportaţi la Spitalul Târgu Neamţ, iar pentru scoaterea celeilalte victime, un bătrân de 64 de ani, din autoturismul făcut „armonică“, a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare. 

Un alt accident avusese loc cu circa jumătate de oră mai devreme, la Vânători Neamţ. Şi din acesta au rezultat trei răniţi, vina aparţinând unui conducător auto în vârstă de 71 de ani, care a efectuat un viraj, dar fără să acorde prioritate unui autoturism care se deplasa din sens opus.

Pe aceeaşi temă: 

Clipe de groază pentru o bătrână de 89 de ani. Ce i-a fost dat să păţească în timpul unei furtuni iscate din senin

De ce s-a apucat un nemţean să pescuiască pe un drum naţional. Gestul lui a devenit viral pe internet

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite