Un belgian, cultivator de cannabis, a vrut să se sinucidă când poliția i-a bătut la ușă

Un belgian de 37 de ani a vrut să își ia zilele când polițiștii Biroului de Combatere a Crimei Organizate din Oradea i-au bătut la ușa fabricii de cannabis pe care o amenajase în localitatea bihoreană Batăr.

Vezi aici filmare de la descinderea poliției


Polițiștii BCCO Oradea sub coordonarea procurorului DIICOT au descins vineri în comuna Batăr la o hală unde aveau informați că se întâmplă ceva ciudat. Acolo l-au găsit pe belgianul B.T. de 37 de ani spânzurat de o scară. „L-am găsit repede și l-am dat jos după care i s-a acordat primul ajutor și a fost chemată o ambulanță care l-a transportat la Oradea. Acum starea sa este stabilă și este sub observație", a declarat comisar șef Pătrăuș Gheorghe șeful Serviciului Antidrog al BCCO Oradea. Belgianul ar fi subînchiriat spațiul, o fostă hală de producere a sucurilor, anul trecut  cu scopul declarat de a crește plante ornamentale, dar faptul că a fost prea retras și că nu a fost văzut în compania localnicilor a stârnit suspiciunile acestora.

În urma percheziţiei, poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Oradea au ridicat  în vederea cercetărilor 32 de kilograme de plante de cannabis, alte 1,3 kilograme de inflorescenţă de cannabis găsită în cuva unui aspirator, un memory stick, un laptop, precum şi înscrisurile şi documentaţia găsită la faţa locului privind plantarea, creşterea, întreţinerea şi evoluţia plantelor de cannabis, care aparţineau suspectului.

Clădirea percheziţionată de forţele de ordine era structurată pe două nivele, compartimentate pe 30 de camere, amenajate în vederea cultivării plantelor de cannabis, respectiv ghivece şi instalaţii electrice costisitoare necesare dezvoltării plantelor. Imobilul era special pregătit şi dotat în vederea obţinerii unor culturi de cannabis de calitate, iar geamurile erau total izolate de exterior cu placaje şi spumă poliuretanică. Un număr de 23 de camere erau ăregătite pentru culturile de cannabis, iar în fiecare camera urmau să fie instalate aproximativ 200 de ghivece cu plante de cannabis.

„Este cea mai mare captură de acest gen din Bihor, iar în țară au mai fost două cazuri de avengura asta: la Craiova unde a fost descoperită o seră și în Argeș unde a fost tot așa o fabrică", a subliniat Gheorghe Pătrăuș.

Procurorii D.I.I.C.O.T. şi poliţiştii antidrog aicontinuă ancheta pentru a descoperi dacă belgianul face parte dintr-o rețea sau a acționat pe cont propriu.

Pentru faptele sale belgianul riscă o pedeapsă de 5 până la 20 de ani de închisoare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: