FOTO Revoltă în cea mai modernă piaţă din România. Modificarea tariferelor i-a scandalizat pe pieţari

FOTO Revoltă în cea mai modernă piaţă din România. Modificarea tariferelor i-a scandalizat pe pieţari

Revolta in Piata

Zeci de comercianţi din fosta Piaţă Rogerius au organizat o revoltă spontană, nemulţumiţi fiind de tarifele, exagerat de mari spun ei, de închiriere a spaţiilor.

Inaugurat în luna decembrie, noul Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentar din Rogerius pare a fi o piatră de moară la gâtul Administraţiei Domeniului Public care trebuie să rezolve o serie de probleme legate de funcţionarea lui. Din păcate, condiţiile din piaţă lasă mult de dorit, curentul şi frigul fac să îngheţe toată marfa, iar comercianţii îndură în interiorul noii clădiri acelaşi frig ca şi afară.

Chiar dacă li s-a promis că vor avea parte de condiţii mai bune, lucrurile nu par să stea chiar aşa pentru pieţarii orădeni.  Astfel,  peste 50 de comercianţi s-au revoltat faţă de noile tarife ce se vor aplica începând cu 1 februarie, dar şi faţă de condiţiile din piaţă. Pieţarii s-au adunat în mod spontan şi au solicitat o întrevedere cu directorul ADP Oradea, Liviu Andrica. Când directorul şi-a făcut apariţia, au început discuţiile aprinse.

„Înainte de a demara lucrările în Piaţa Rogerius ne-au promis aceleaşi condiţii. Dacă înainte aveam şi 2-3 mese, acum am doar un modul de 4 metri, pentru care plătesc pe lună 450 de lei. Acum vor să ne dea un spaţiu de 12 mp, unde vom plăti lunar 3.700 de lei. E o sumă enormă. De abia supravieţuim, nu avem cum să plătim această chirie”, a afirmat un comerciant. Pe lângă faptul că li s-au redus spaţiile de desfăşurare, comrcianţii susţin că acum vor fi nevoiţi să şi liciteze unii împotriva altora, iar spaţiile sunt mult mai puţine decât numărul lor.

„Vă mulţumesc pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă pe parcursul lucrărilor. Din 1 februarie trebuie să ocupăm aceste spaţii, în trei luni noul Centru trebuie să fie funcţional. Am avut lungi discuţii cu dumneavoastră şi am crezut că s-a creionat o metodologie privind repartizarea spaţiilor. Ori închiriaţi un modul, ori un spaţiu. Amândouă nu se pot. Sunt 132 de module, iar agenţi economici, în regulă, 139. Veţi licita fiecare pentru module. Aici nu am majorat chiria. În schimb, la spaţii chiria va fi de 180 de lei, plus TVA/mp”, a precizat Liviu Andrica.

Aceste explicaţii i-au revoltat pe comercianţi, care au început să vocifereze împotriva faptului că sunt puşi să liciteze unul împotriva altuia.

„Încearcă să ne dezbine. Ne pun să ne batem unii cu alţii. Nu e corect. Să ne angajăm un avocat”, a spus unul dintre comercianţi. În plus, pieţarii reclamă că la Lotus chiria e mult mai mică decât la noile spaţii din Piaţa Rogerius.

„Înainte de lucrări ne-au promis că ne oferă spaţii la toţi, fără nicio licitaţie. În plus, preţul de 3.7000 lei pe lună e foarte mare. La Lotus e mai ieftin, aici e piaţă”, a afirmat Alexandru Condor.

 

Revolta in Piata

Imagini din aceeasi galerie
  • Revolta in Piata
  • Revolta in Piata
  • Revolta in Piata
  • Revolta in Piata
  • Revolta in Piata
  • Revolta in Piata
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările