Magistraţii protestatari au primit aplauze, mărţişoare şi ovaţii la Oradea

Magistraţii protestatari au primit aplauze, mărţişoare şi ovaţii la Oradea

Foto: Laura Gal

Magistraţii orădeni care, vineri, au ieşit să protesteze în faţa Palatului de Justiţie au fost întâmpinaţi cu mărţişoare, aplauze şi ovaţii de reprezentanţii unei organizaţii civile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii ONG-ului orădean s-au instalat, apoi, în parcul din faţa Palatului de Justiţie, unde au continuat să scandeze mesaje de susţinere: „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor!”, au strigat orădenii. 
 
La protestul de vineri au participat procurori de la Parchetul Oradea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, DIICOT, judecători de la Judecătoria Oradea dar şi de la Tribunalul Bihor. Magistraţii purtau coli cu mesaje în care cereau respectarea Constituţiei, a statului de drept, independenţă pentru Justiţie dar şi drept la liberă exprimare. „Libertatea de exprimare este garantată prin Constituţie şi pentru magistraţi”, scria pe unele dintre pliante. 
 
„Cu ocazia protestelor pe care deja le-am avut, s-a spus în spaţiul public că noi nu avem dreptul să ne exprimăm opinia. Noi apreciem că acest drept este garantat prin Constituţie. Acesta este mesajul nostru”, a explicat judecătorul Radu Harja, magistrat în cadrul Tribunalului Bihor. 
 
La rândul lor, procurorii au explicat faptul că modificările intempestive ale Legilor Justiţiei pot avea consecinţe grave pentru întreaga societate. 
 
"Este obligaţia noastră să reacţionăm”, a explicat procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care până de curând a activat la DNA Oradea.
 
Potrivit magistraţilor, protestele vor continua şi în săptămânile următoare, până la abrogarea controversatei Ordonanţe de urgenţă 7/2019 care a modificat Legile Justiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: