Judocanul Valentin Radu nu poate părăsi Oradea în următoarele 30 de zile

Judocanul Valentin Radu nu poate părăsi Oradea în următoarele 30 de zile

Judokanul Valentin Radu a fost audiat la Tribunalul Oradea

La aproape două săptămâni de la reţinerea judocanului Daniel Brata, la Tribunalul Bihor a fost audiat, ieri şi Valentin Radu, celălat judocan implicat în scandalul din faţa unui club orădean în urma căruia un tânăr jurist a fost nenorocit în bătaie.

De pe podium la Tribunal

După ce săptămâna trecută a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale Universitare de Judo ce au avut loc în China, ieri judocanul Valentin Radu s-a prezentat la Tribunalul Bihor pentru audieri. Atât el cât şi colegul său Daniel Brata sunt acuzaţi de tentativă de omor. Cei doi sunt anchetaţi  pentru că în noaptea de 12 spre 13 iulie, l-au bătut pe orădeanul Adrian Popa, un jurist de 25 de ani. Scandalul între ei ar fi pornit în faţa clubuuil orădean Escape. „Încadrarea clientului meu mi se pare exagerată. Nu este vorba despre loviri cu cuţitul sau bâta de baseball. Se va demonstra ceea ce a fost cu adevărat la faţa locului" a spus Claudia Ţânţaş.

Valentin Radu a ajuns ieri în faţa magistraţilor, după ce sâmbătă nopate, n jurul orei 02.00 s-a reîntors în ţară. La audieri sportivul a recunoscut că l-a agresat pe tânărul orădean însă susţine că l-a lovit doar în zona abdominală, de două ori şi nu în zona capului unde victima a suferit multiple fracturi care au condus ulterior la complicaţii. „Mă simt vinovat doar că am fost acolo Am fost în legitimă apărare. Toate cele spuse până acum la adresa mea şi a lui Daniel Brata au fost în proporţie de 90 la sută doar minciuni" a spus Valentin Radu. După audieri judecătorii au decis ca sportivul să fie cercetat în libertate. „Prima instanţă a decis respingerea propunerii de arestare preventivă. Valentin Radu a primit interdicţia să părăsească Oradea pentru 30 de zile", a mai spus avocat Claudia Ţânţaş. Parchetul a declarat recurs în acest caz, recursul urmând să se judece în următoarele zile la Curtea de Apel Oradea.

Citește mai multe amănunte despre acest subiect, astăzi, în Adevărul de Transilvania!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările