Fost pușcăriaș acuză că a fost electrocutat și torturat de polițiști, în Băile Felix

Fost pușcăriaș acuză că a fost electrocutat și torturat de polițiști, în Băile Felix

Marius Cordovan, un fost pușcăriaș, are urme pe corp de la electroșocuri

Fostul deținut, închis pentru furt calificat și eliberat recent pentru bună purtare, acuză că a fost lovit cu brutalitate de polițiști. Bărbatul a declarat în această dimineață reporterilor Adevărul de Seară Oradea că în data de 16 noiembrie a fost bătut de mai mulți agenți de poliție din Băile Felix, obligându-l să declare un furt pe care nu l-a comis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un orădean și fiul său în vârstă de numai 16 ani acuză polițiștii de tortură

Bărbatul a declarat în această dimineață reporterilor Adevărul de Seară Oradea că în data de 16 noiembrie a fost bătut de mai mulți agenți de poliție din Băile Felix, obligându-l să declare un furt pe care nu l-a comis. El povestește că la începutul acestei săptămâni și-a căutat cazare la „Vila Ana" din Băile Felix, pentru că nu avea unde să stea, însă patronii au chemat poliția, crezând că vrea să fure. „Am intrat în pensiune, dar nu era nimeni. Nu m-am atins de niciun obiect și chiar am luat un pliant pentru a vedea cât costă camera. Atunci a intrat un băiat care a făcut afirmații urâte la dresa mea și m-a acuzat că am venit să fur de la familia lui. I-am spus că mă poate percheziționa, dar văzând că nu am niciun bun de-al lor asupra mea au chemat poliția", a spus Marius Cordovan.

Doi tineri maghiari, bătuți de polițiști, după ce au râs fiindcă aceștia nu știau să le scrie numele

A căutat cazare

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din Băile Felix. „Am fost dus la secție, unde mi s-a spus să mă dezbrac la bustul gol, iar apoi am fost lovit în spate fără niciun motiv. Am fost pălmuit și electrocutat pentru că polițiștii încercau să mă facă să recunosc că am venit la furat în Băile Felix. Bătaia cu electroșocuri a durat aproximativ patru ore, după care mi-au dat drumul, pentru că nu a fost făcută nicio plângere împotriva mea", susține fostul pușcăriaș. Maria Bara, patroana vilei în care s-a întâmplat incidentul spune că bărbatul intrase de fapt în locuița particulară și a fost găsit de băiatul ei cotrobăind în sertar. „Pensiunea este în față, iar el a intrat, fără să bată, în partea din spate unde este casa noastră. Fiul meu l-a găsit cu mâinile în sertar, având asupra sa un cuțit, un briceag și o șurubelniță, din câte îmi amintesc. Din fericire, nu a apucat să fure nimic, deși el susține că a venit acolo să se cazeze", a precizat Maria Bara.

Băgat în spital de către mascați, chiar de ziua lui

Torturat cu electroșocuri

Cât despre faptul că a fost bătut, electorcutat și obligat să semneze o declarație falsă, polițiștii neagă și spun că a aceste evenimente nu au avut loc. „Bărbatul a fost surprins într-o casă particulară având asupra sa o borsetă cu scule, un cuțit și o pereche de mănuși. Nu a furat nimic, dar polițiștii l-au însoțit la secție pentru a clarifica situația. S-a semnat un proces verbal, iar apoi, i-au dat drumul", a declarat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. Bărbatul, care susține că a fost și scuipat de polițiști, vrea să își facă dreptate și spune că își va elibera un ceritificat medico-legal. „Primul l-am făcut. Am scris un memoriu către Liga Drepturilor împotriva Corupției și Abuzurilor din România și Europa. Nu pot să înțeleg de ce am fost supus la rele tratamente prin tortură și maltrataret", a mai adăugat fostul pușcăriaș. „Marius Cordovan m-a contactat în legătură cu această situație și i-am sugerat să înainteze în scris un memoriu. După aceasta ne vom întâlni și voi face investigații", a spus Mihai Hoțopan, președintele Ligii, din Oradea.

„M-au amenințat că mă vor tortura până cad psihic și fizic, dacă îi denunț", Marius Cordovan


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările