Card comunitar pentru colectarea de fonduri. Ce beneficiii au posesorii lui

Card comunitar pentru colectarea de fonduri. Ce beneficiii au posesorii lui

Card comunitar

Fundaţia Comunitară Oradea va colecta fonduri prin intermediul unor carduri de fidelitate, cu scopul de a implementa proiecte destinate dezvoltării comunităţii bihorene.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

 

“Programul Card Comunitar este un instrument original de colectare de fonduri prin care este dezvoltată o colaborare fructuoasă între persoanele fizice, antreprenorii locali şi Fundaţia Comunitară Oradea, cu scopul de a implementa proiecte destinate îmbunătăţirii calităţii vieţii bihorenilor”, susţin reprezentanţii Fundaţiei Comunitare.

Cardul Comunitar funcţionează pe principiul unui card de fidelitate, având însă în plus o componentă comunitară. Unicitatea lui constă în faptul că o parte din sumele pe care deţinătorii Cardului Comunitar le cheltuiesc atunci când achiziţionează produse sau servicii de la antreprenorul partener vor fi reinvestite în comunitate.

Pe lângă reducerile pe care antreprenorii le oferă, aceştia se angajează să doneze bani într-un fond comunitar aflat sub coordonarea Fundaţiei Comunitare Oradea. Fondurile strânse în acest an vor fi utilizate pentru achiziţionarea a două defibrilatoare mobile cu comenzi vocale în limba română, care vor fi amplasate în două zone intens circulate din oraş (Pasajul Vulturul Negru şi Str. Republicii). De asemenea, se vor organiza evenimente şi activităţi de conştientizare a riscurilor obezităţii infantile, care să vină în sprijinul dezvoltării cunoştinţelor copiilor de a-şi creşte controlul asupra determinanţilor sănătăţii. Pentru bihorenii interesaţi să susţină acest program este important ca în primul rând să intre în posesia cardului, iar apoi să-l utilizeze cât mai des, cumpărând de la partenerii locali înscrişi în program. Cardurile Comunitare sunt distribuite în mod gratuit tuturor persoanelor doritoare să se alăture acestui demers. Ele pot fi solicitate prin intermediul formularului online de pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea (http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitatile-fundatiei/card-comunitar/) sau pot fi procurate de la partenerii locali, prin completarea formularului de înscriere.

Programul a fost pentru prima dată pus în practică în 2009 de către Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc şi a fost extins mai apoi în alte trei oraşe (Sfântul Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş). Anul acesta, Oradea, Iaşi, Bacău, Ploieşti şi Ferencváros (sectorul 9, Budapesta) intră în reţeaua oraşelor care sprijină realizarea proiectelor destinate dezvoltării comunităţii locale din resurse locale, prin contribuţia antreprenorilor locali, cu participarea activă a cetăţenilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările