Amenzi de 2.500 lei pentru persoanele care ard necontrolat vegetația uscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenda pentru arderile necontrolate poate ajunge până la 2.500 lei
Amenda pentru arderile necontrolate poate ajunge până la 2.500 lei

Specialiștii reamintesc faptul că utilizarea focului deschis pentru arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după încheierea activităţii.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc. "Distrugerea prin ardere a deşeurilor, resturilor menajere şi vegetaţiei uscate se efectuează cu respectarea legii privind protecţia mediului. Este necesară obţinerea acceptului Agenției de Protecția Mediului şi informarea în prealabil a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate în cazul arderii miriştilor, stufului sau vegetaţiei ierboase, respectiv interzicerea folosirii focului deschis pe teritoriul ariilor naturale protejate", a spus locotentul Cristian Herțe, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana".

Amenzi de 2.500 lei pentru cei care încalcă legea

Specialiștii avertizează că în cazul în care arderile se fac necontrolat, vinovații sunt pasibili de amenzi usturătoare. "Arderea fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului se sancţionează contravenţional cu amenzi de până la 2500 lei", a spus Cristian Herțe.        

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite