Test de cultură generală despre munţi. Care este cel mai lung lanţ muntos din lume?

Test de cultură generală despre munţi. Care este cel mai lung lanţ muntos din lume?

Vârful Everest este cel mai înalt din lume FOTO Wikipedia

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări despre cele mai importante vârfuri sau lanţuri muntoase ale lumii. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre întrebări aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Care este al doilea vârf ca înălţime din Munţii Himalaya?
a) Mont Blanc
b) Karakora (K2)
c) Kanchenjunga
 
2. Care este cel mai înalt vârf din Europa?
a) Elbrus
b) Mont Blanc
c) Weisshorn
 
3. Care este cel mai înalt vârf din Munţii Carpaţi?
a) Moldoveanu 
b) Negoiu 
c) Gerlachovský
 
4. Care este cel mai înalt vârf din Africa?
a) Masivul Kenya 
b) Kilimanjaro 
c) Krakatau 
 
5. Care este cel mai înalt vârf din America de Nord?
a) Aconcagua 
b) McKinley 
c) Masivul Stâncos
 
6. În care dintre următoarele ţări poţi escalada Munţii Pirinei 
a) Spania
b) Croaţia 
c) Italia 
 
7. Care este cel mai înalt vârf muntos din Australia?
a) Kosciuszko 
b) Vinson 
c) Victoria 
 
8. Care este cel mai înalt vârf din Carpaţii Orientali?
a) Pietrosu (Rodnei)
b) Pietrosu (Călimani) 
c) Ineu 
 
9. Care este cel mai lung lanţ muntos din lume?
a) Himalaya
b) Alpi 
c) Anzi 
 
10. Cine a ajuns pentru prima dată pe Vârful Everest, cel mai înalt de pe Pământ?
a) George Everest
b) Edmund Hillary 
c) Ranulph Fiennes
 
Răspunsuri corecte:
1 – b, 2 – a, 3 – c, 4 – b, 5 – b, 6 – a, 7 – a, 8 – a, 9 – c, 10 – b. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: