Temperaturi de 1 grad Celsius în saloanele unui spital din România. Pacienţii au fost mutaţi în alte unităţi

Temperaturi de 1 grad Celsius în saloanele unui spital din România. Pacienţii au fost mutaţi în alte unităţi

Spitalul Mobil Leţcani FOTO Andrei Luca

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost inaugurat în luna octombrie 2020, după îndelungi dispute politice, care au întârziat deschiderea unităţii medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Mobil de la Leţcani rămâne închis şi săptămâna aceasta, după ce a fost închis încă de la mijlocul lunii ianuarie, pentru lucrări de igienizare şi dezinfecţie, spunea managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu, la momentul respectiv. 

”Estimăm că undeva la sfârşitul săptămânii viitoare va putea fi reluată activitatea, dar asta depinde de cei de la Euronest. Noi am terminat sterilizarea spaţiilor, iar Euronest trebuie să mai monteze nişte stabilizatoare de tensiune şi să mai vină firma turcă să verifice instalaţia electrică şi de climatizare. Din câte ştiu eu, s-au montat în partea de ATI şi în jumătate din partea de boli infecţioase”, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, conform ziaruldeiasi.ro

GALERIE FOTO CU SPITALUL MOBIL DIN LEŢCANI

În ciuda faptului că nu temperaturile negative ar fi fost motivul închiderii iniţiale, după cum transmiteau reprezentanţii spitalului, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a spus că Iaşiul ar fi fost centrul unei ştiri negative dacă unitatea nu ar fi fost închisă. 
 
Florin Roşu spunea atunci că totul este o coincidenţă, iar închiderea nu are legătură cu temperaturile scăzute care se anunţau la Iaşi. 
 
”Iaşiul ar fi fost centrul unei ştiri negative internaţionale şi nimeni nu garantează astăzi că nu am fi avut victime. Adevărul este că, păstrând instalaţiile de caldură în funcţiune şi programând temperatura de peste 20°C, în saloane aceasta a fost unitară sau chiar negativă, aşa cum veţi putea vedea şi în fotografiile ataşate, din perioada în care am monitorizat temperaturile înregistrate. Asta este inacceptabil!
 
Le-am spus astăzi domnului manager Florin Roşu, pe care îl felicit pentru decizia corectă luată, dar şi doamnei director al EURONEST, Alina Popa, că până când stabilizatoarele de tensiune nu sunt montate, fiindcă nu sunt încă, şi până când echipa de tehnicieni ai furnizorului turc, care încă nu a ajuns, nu-şi termină sarcina de a face o verificare completă a instalaţiilor şi nu vom face un test de câteva zile, nu vom fi de acord să readucem pacienţii la Spitalul de la Leţcani”, a anunţat Costel Alexe pe pagina sa de Facebook
 
 
 
 
Pacienţii de la Spitalul Mobil de la Leţcani au fost mutaţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, respectiv la Spitalul de Boli Infecţioase. Spitalul Mobil de la Leţcani este considerată secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva”. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 


Reacţia unor tineri români care tulburau liniştea publică în Londra atunci când un poliţist le-a vorbit pe limba lor VIDEO

 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările