Sex total în Primăria Iaşi. Baronul Nichita, în vizorul DNA pentru sex violent la birou cu o subalternă: „Hai, nu mă repezi!”

Sex total în Primăria Iaşi. Baronul Nichita, în vizorul DNA pentru sex violent la birou cu o subalternă: „Hai, nu mă repezi!”

Gheorghe Nichita, primarul-suspendat al Iaşiului, pe vremea când era foarte relaxat şi îşi petrecea vacanţele în cele mai exotice locuri din lume FOTO: Arhivă personală

Baronul Gheorghe Nichita este cercetat într-un nou dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Deschis ca urmare a unei plângeri a fostei sale amante, dosarul conţine acuzaţii incredibile la adresa primarului suspendat al Iaşiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aroganţele din perioada în care era primar al Iaşiului îl urmăresc acum pe baronul decăzut Gheorghe Nichita. Fostul edil al Capitalei Moldovei este cercetat într-un nou dosar în care este acuzat de infracţiuni de agresiune şi cu tentă sexuală. Dosarul nou al lui Nichita a fost deschis prin disjungere din cel prin care baronul a fost deja trimis în judecată şi în care este judecat pentru folosirea Poliţiei Locale din Iaşi. Surse juridice au transmis corespondentului „Adevărul” că Nichita ar mai avea şi alte dosare penale ce sunt instrumentate în prezent de către procurorii anticorupţie. În cel puţin alte două dosare penale acuzaţiile ar fi, potrivit surselor, legate de modul în care Nichita şi-a exercitat funcţia de primar la Iaşi.

Cum a început amantlâcul

Dosarul de violenţă psihică şi fizică instrumentat pe numele lui Nichita are la origine o plângere pe care fosta sa amantă, Adina Samson, a înaintat-o împotriva primarului-suspendat în vara anului trecut. În timp ce anchetatorii efectuau audieri în dosarul spionării prin intermediul poliţiştilor locali, Samson a depus documentul în care a lansat acuzaţii de hărţuire, hărţuire sexuală şi ameninţare.


În plângerea Adinei Samson aceasta detaliază cum a început relaţia cu primarul-suspendat al Iaşiului. Ea susţine că ar fi fost obligată, prin constrângere morală, să continue înceapă şi să continue amantlâcul. În ceea ce priveşte începutul relaţiei, Samson a notat în documentul citat că Nichita s-ar fi folosit de “de ascendenţa sa profesională, pe linie ierarhică” şi ar fi demarat “o amplă acţiune de încercare de seducere”, scopul fiind iniţierea unei relaţii amoroase între cei doi. “Cunoscând faptul că susnumitul este căsătorit şi având în vedere uriaşa diferenţă de vârstă dintre noi, eu am refuzat avansurile cu tentă sentimentală ale numitului Nichita Gheorghe”, se arată în plângere. Samson a mai scris că “având în vedere ascendentul profesional” pe care primarul îl avea asupra ei, a “consimţit să întreţină relaţii de natură amoroasă”, sperând astfel că primarul nu va mai exercita presiuni asupra sa.

Samson: „am fost umilită pentru oferirea de beneficii de natură carnală”

“Din acel moment viaţa mea a devenit un calvar greu de suportat, Nichita Gheorghe, având un comportament extrem de agresiv, la nivel fizic şi verbal, pe fondul unei gelozii de-a dreptul patologice”, a mai reclamat Adina Samson, potrivit documentului citat. Fosta amantă a primarului a mai arătat că primarul i-ar fi interzis să se mai vadă cu prietenii.

Referitor la relaţia celor doi, Samson a scris în plângere  că “în calitatea sa de conducător autocrat”, Gheorghe Nichita ar fi constrâns-o moral şi chiar fizic să continue relaţia amoroasă. Fosta angajată a Primăriei Iaşi mai scris că a fost intimidată şi umilită “în scopul oferirii afecţiunii şi a unor beneficii de natură carnală”.

Nichita şi-ar fi lovit amanta cu palma

În documentul ce stă la baza noului dosar penal al lui Gheorghe Nichita, fosta sa iubită aminteşte şi de intermediarii pe care baronul i-ar fi folosit pentru a o ameninţa. În plângere, Samson aminteşte de o discuţie pe care ar fi avut-o cu Eugen Chişcă, fostul şofer al primarului, în care acesta i-ar fi spus, parafrazându-l pe Nichita, că “este în stare să plătească un miliard unui prostovan ca să-mi (n.r. referirea se face la Samson) taie faţa cu cuţitul”.

Samson a mai amintit de un episod ce s-ar fi petrecut în iulie 2014, atunci când Nichita ar fi lovit-o cu palmele peste faţă. De asemenea, pe 9 octombrie 2014, în timp ce se afla în biroul primarului, acesta ar fi încercat să o violeze, se mai arată în plângere.

“Eu am refuzat şi m-am smuls, acesta reproşându-mi «Nu mă repezi, hai, dă-mi cu ceva în cap» continuând «am apucături animalice, tot ce faci tu e rău»”, potrivit plângerii. Adina Samson a mai relatat că în aceeaşi perioadă, după o petrecere, ar fi fost aşteptată de “un individ impunător ca statură”, care i-ar fi spus că “nu este bine să se despartă de Nichita, că va avea de suferit”.

Avocaţii baronului au negat

În aprilie 2015, de Sfântul Gheorghe, într-un restaurant în care primarul-suspendat îşi sărbătorea onomastica, Nichita i-ar fi spus fostei sale amante: “te distrug şi acesta va fi unicul meu scop în viaţă până când moartea ne va despărţi.”

Imediat după depunerea plângerii, avocaţii lui Nichita au contestat veridicitatea celor reclamate de Adina Samson, spunând că acuzaţiile ar fi dovada unei „disperări” a fostei iubite a primarului. Surse juridice au precizat corespondentului „Adevărul” că pentru a-şi susţine cele reclamate, Adina Samson, prin apărători, ar fi depus la DNA şi mai multe înregistrări ambientale. De altfel, în presă, până în prezent, au fost prezentate mai multe înregistrări secrete realizate de fosta amantă a primarului, în timpul discuţiilor cu Gheorghe Nichita.

Nichita şi dosarele penale

Imperiul baronului Gheorghe Nichita a început să se prăbuşească pe 30 aprilie 2015, atunci când procurorii DNA îl reţineau pentru prima dată în dosarul spionării Adinei Samson. Anchetatorii au realizat un rechizitoriu vast în acest caz, descriind modul în care Nichita folosea Poliţia Locală din oraş pentru a afla unde este şi cu cine se întâlneşte Samson. Obsesia lui Nichita a mers atât de departe, potrivit rechizitoriului, încât trimitea poliţişti sub acoperire, în cluburi, pentru a o spiona pe amantă sau chiar în Malaga, unde Adina Samson a fost într-un concediu.

După ce a fost eliberat sub control judiciar în dosarul spionării amantei, însă cu interdicţia de a se întoarce în Primărie, Nichita începuse la Iaşi să se lupte cu adversarii politici, preconizându-şi o întoarcere în politica de vârf. Lovitara fatalăae venit pentru fostul vicepreşedinte al PSD în toamna anului trecut, atunci când DNA l-a reţinut din nou, de această dată pentru luare de mită. În acest dosar, deferit de asemenea justiţiei, Nichita este acuzat că a cerut mită de 6,9 milioane de lei dintr-un proiect cu finanţare europeană derulat la Iaşi. Tot anul trecut, justiţia din Iaşi a dispus începerea urmăririi penale într-un alt dosar instrumentat de DNA, privind modul în care Nichita a cheltuit un credit contractat de municipalitate. De asemenea, Nichita ar mai fi cercetat şi într-un dosar privind falimentarea firmei de termoficare din oraş, CET.

Vă mai recomandăm:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

citeste totul despre: