S-a născut primul bebeluş COVID-19 pozitiv la Iaşi. Care este starea acestuia

S-a născut primul bebeluş COVID-19 pozitiv la Iaşi. Care este starea acestuia

FOTO: shutter stock

Medicii spun că mama nu era vaccinată, aşa cum se întâmplă cu circa 90% dintre cazurile care ajung la maternitate. În ultimele zile, la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi au fost internaţi la Secţia de Terapie Intensivă şapte copii.

La Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi s-a născut primul bebeluş COVID-19 pozitiv din cadrul unităţii. 

Maternitatea ieşeană este unitate suport-COVID-19 încă de la începutul pandemiei, iar până acum, cazurile la bebeluşi s-au confirmat doar la câteva zile după naştere. De data aceasta, bebeluşul a fost confirmat pozitiv încă de la primele ore în care a venit pe lume. 

„Este un nou-născut de acum două săptămâni din mamă infectată COVID, care a născut natural la noi şi care, la testele pe care le efectuăm la toţi nou născuţii din mamă COVID, a ieşit pozitiv. A fost tratat simptomatic, s-au făcut analize, radiografie pulmonară. La 14 zile a fost remis, fără simptomatologie, a fost testat iar cu rezultate negativ şi a fost externat”, a declarat Răzvan Socolov, şef secţie Obstretică şi Ginecologie, în cadrul Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi. 

Bebeluşul a prezentat uşoare simptome în ziua a treia, dar a fost tratat de medicii ieşeni, iar acum se află în afara oricărui pericol. Copilul a avut o febră uşoară şi rinoree.

„Noi testăm copiii în momentul în care se nasc. În primele 24 de ore se face un test PCR şi imediat după aceea se mai face unul, la 48 de ore. Într-un an de când suntem maternitate COVID-19, abia acum am avut un caz de copil care a ieşit COVID-19 pozitiv imediat după naştere. Nu ştim dacă se poate transmite în ultima parte a naşterii prin placentă, sunt însă unele studii care arată că totuşi există prea mulţi anticorpi la copii ca să fie luat de la mamă”, a mai spus medicul ieşean. 

Medicii spun că mama nu era vaccinată, aşa cum se întâmplă cu circa 90% dintre cazurile care ajung la maternitate. În ultimele zile, la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi au fost internaţi la Secţia de Terapie Intensivă şapte copii, iar în zona cu forme uşoare şi medii se aflau alţi 23 de pacienţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Medic, despre eşecul imunizării: Dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările