Peste un milion de ţigări confiscate de procurori pe frontieră de Est. Unul dintre membrii grupării infracţionale, apropiat al clanului Corduneanu

Peste un milion de ţigări confiscate de procurori pe frontieră de Est. Unul dintre membrii grupării infracţionale, apropiat al clanului
Corduneanu

Claudiu Petrovici, cel din stânga, alături de Costel Corduneanu şi fratele său, Vasilică Corduneanu FOTO Facebook

Şapte persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Iaşi fiind acuzate de constituire a unui grup infracţional şi contrabandă de ţigări. Unul dintre reţinuţi este apropiat al clanului Corduneanu, care acum câteva săptămâni a atacat cu cocktailuri Molotov vila unui al interlop.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emanual Beşleagă, Marian Cozma, Mihai Costea, Costache Gafiţa, Constantin Lupu, Geta Păduraru şi Claudiu-Dimitrie Petrovici au fost reţinuţi în cursul nopţii de joi spre vineri, după ce au fost audiaţi mai multe ore. Ultimul este un apropiat al clanului Corduneanu şi era cercetat sub control judiciar într-un dosar în care a recunoscut că a aruncat cu sticle incendiare înspre casa unui interlop din Iaşi. 

Suspecţii ar fi fost membri ai unor grupări infracţionale care aduceau ţigări de contrabandă de pe teritoriul României. E vorba de grupările denumite generic „OPRIŞENI” şi „PRISĂCANI”, care aveau ramificaţii în Republica Moldova, susţin anchetatorii. 

În timpul anchetei, procurorii au descoperit o altă grupare, denumită „ALBINEŢ”, care acţiona atât în Iaşi cât şi în Suceava şi care aducea ţigări şi din Ucraina. Membrii grupurilor au avut legături bine închegate între ei pe segmente relaţionale şi momente acţionale, cu aport diferit adus la îndeplinirea sarcinilor în funcţie de posibilităţile de acţiune ale fiecăruia în cadrul grupului, susţin procurorii DIICOT.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că grupurile infracţionale organizate cu denumirile generice „OPRIŞENI” şi „PRISĂCANI” au acţionat  cu preponderenţă în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora  iar grupul infracţional organizat cu denumirea generică „ALBINEŢ” a acţionat cu precădere pe raza municipiului Iaşi, dar cu ramificaţii şi pe raza judeţului Suceava”, au precizat procurorii DIICOT.

Aceştia au mai arătat că membrii grupurile infracţionale organizate „OPRIŞENI” şi „PRISĂCANI”  cunoşteau foarte bine configuraţia terenului şi a tuturor căilor de acces în zona împădurită către malul râului Prut, iar prin poziţionarea localităţilor Prisăcani, Moreni, Oprişeni în imediata apropiere a malului râului Prut lângă digul naţional, întreaga zonă le oferea  posibilităţi de observare şi supraveghere a patrulelor Poliţiei de Frontieră, luându-şi întotdeauna măsuri de protecţie prin dispunerea în teren a celorlalţi participanţi la infracţiune în vederea observării din timp şi de la distanţă a sosirii patrulelor de poliţie în zona respectivă.

În perioada noiembrie 2016 - septembrie 2018, în urma activităţilor de monitorizare şi realizării de capturi intermediare, au fost indisponibilizate  peste 1.390.560 ţigarete, diferite mărci, în valoare totală de aproximativ 646.496 lei.

„La data de 27 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu  poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au efectuat un număr de  38 percheziţii domiciliare la membrii grupării, în mai multe locaţii de pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 5.100 pachete ţigări (102.000 ţigarete) de diferite mărci, o folie de plastic de culoare neagră cu o substanţă vegetală de culoare verde-olive (în amestec cu tutun, cu miros înţepător), o substanţă vegetală de culoare verde olive, ţigarete rulate artizanal ce conţin materie vegetală de culoare verde olive, folii de staniol în care se găseşte substanţă vegetală, o rolă cu hârtie subţire, 10 aparate de mărunţit tip grinder, cu urme de materie vegetală, diferite recipiente ce conţin urme de materie vegetală, patru autovehicule, în valoare de aproximativ 17.000 de euro, 39 telefoane mobile de diferite mărci şi 31 cartele SIM, două carduri de memorie, două pistoale, o armă de vânătoare, opt cartuşe, un box, un baston metalic tip telescop, suma de 61.320 lei, 625 lire sterline, 13.120 Euro, 100 USD , diferite înscrisuri utile cauzei”, au mai arătat procurorii ieşeni.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările