Cum să pierzi 25.000 de euro cu un iubit imaginar. O învăţătoare din Iaşi a fost sedusă prin telefon de un puşcăriaş, căruia i-a transferat toată averea

Cum să pierzi 25.000 de euro cu un iubit imaginar. O învăţătoare din Iaşi a fost sedusă prin telefon de un puşcăriaş, căruia i-a transferat toată averea

Învăţătoarea a fost sedusă prin telefon FOTO Shutterstock

Un cadru didactic din Iaşi a fost victima unei înşelăciuni de zile mari după ce a fost sunată întâmplător de un deţinut, sedusă, şi convinsă să îi transfere nu mai puţin de 111.500 de lei. Iubitul ei imaginar a fost trimis în judecată miercuri, 11 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea învăţătoarei L.C., de 34 de ani, cadru didactic la o şcoală din mediul rural, a început în vara anului 2009 când a fost contactată de un necunoscut pe nume Adrian Codruţ Romaniuc, de 35 de ani, din Galaţi. Bărbatul sunase la întâmplare pentru a găsit victime şi a născocit în timpul conversaţiei că ar fi căutat-o pe verişoara sa. 
 
Romaniuc a reuşit să îi capteze interesul învăţătoarei şi a început să pozeze în victimă, spunând că a fost condamnat pe nedrept şi că ar avea nevoie de bani pentru a cere rejudecarea dosarului său. Deţinutul i-a spus la telefon că fusese închis pentru o altercaţie, în realitate el fiind condamnat pentru tâlhărie. 
 
“În urma discuţiilor avute, care durau ore întregi, partea vătămată a dezvăluit multiple aspecte ale vieţii sale de familie, detalii personale intime, inclusiv planuri de viitor, astfel încât inculpatul a reuşit să-şi facă o impresie foarte clară asupra parăţii vătămate şi a situaţiei sale materiale şi familiale”, 
rechizitoriu Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi 
 
În acelaşi document se precizează învăţătoarea L.C. avea un cont bancar pe care avea depusă o sumă mare de bani, în vederea cumpărării unei locuinţe în municipiul Iaşi. 
 
A dat “iubitului” toţi banii de pe casă 
 
În timpul discuţiilor, Romaniuc a început să invoce diferite motive pentru care ar fi avut nevoie de bani. Printre acestea, se numără revocarea unui presupus sechestru, cererea de rejudecare a dosarului său dar şi diverse datorii pe care le-ar fi avut. Naivă, deşi nu se întâlnise niciodată faţă în faţă cu iubitul ei, femeia a fost de acord să îi remită sumele de bani solicitate. Banii erau trimişi pe numele soţiei deţinutului sau a unor cunoştinţe, care nu ştiau însă despre “afacerea” lui Adrian Romaniuc. 
 
În tot acel timp, bărbatul spunea că are un loc de muncă care îl aşteaptă când va ieşi din puşcărie, dar şi proprietăţi pe care le va vinde când va fi liber pentru a-i plăti învăţătoarei datoria. Ieşeanca a trimis bani începând cu luna octombrie 2009 şi până în februarie 2010. În acea lună, bărbatul ieşise deja din puşcărie iar cei doi s-au întâlnit pentru prima dată.
 
Cu acea ocazie, pentru că lichidase contul pe care avea banii împrumutaţi pentru casă, L.C. a luat un împrumut de 3.500 de lei de la o cunoştinţă şi i-a dat lui Romaniuc. Acesta invocase că ar fi avut o datorie către mătuşa lui. În total, spun procurorii, dascălul i-ar fi dat puşcăriaşului 111.500 de lei,echivalentul a aproape 25.000 de euro. 
 
Când a văzut şi modul în care o tratează presupusul ei iubit, ieşeanca şi-a dat seama că a fost păcălită şi a făcut plângere la Poliţie. În timpul audierilor conduse de procurorii ieşeni, Adrian Romaniuc a recunoscut că a primit bani de la învăţătoare însă a invocat că aceasta i-a dat sumele cerute de bună voie. Chiar şi aşa, anchetatorii au considerat că gălăţeanul merită trimis în judecată. 
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: