Capitala mondială a şahului s-a mutat la Iaşi FOTOGALERIE

Capitala mondială a şahului s-a mutat la Iaşi FOTOGALERIE

Campionatul Mondial de Şah

Iaşiul va găzdui până pe 6 mai Campionatul Mondial de Şah Şcolar la care vor participa 531 de jucători din 47 de ţări din Europa, America, Asia şi Africa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii ieşeni se întrec cu tineri din toată ţara la jocul minţii

Startul la Campionatul Mondial de Şah s-a dat sâmbătă de invitaţi de seamă veniţi la Iaşi din străinătate, Alexander Kostyev -Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Şahului Şcolar de la Moscova, Marea maestră internaţională Elisabeta Polihroniade, Ion Şerban Dobronăuţeanu - vicepreşedintele Federaţiei Europene de Şah şi Constantin Dumitriu - preşedintele Federaţiei Române de Şah.

Cei peste 500 de şahişti veniţi la Iaşi din 47 de ţări au susţinut sâmbătă prima rundă a campionatului mondial. „Am câştigat astăzi. Am avut un adversar din Azerbaijan. Am avut foarte puţine emoţii. Dar joc de cinci ani şah şi nu m-am pierdut“, a spus Alexandru Călin, un şahist de 11 ani.


Vezi mai multe imagini cu şahiştii veniţi la Iaşi din 47 de ţări

Competiţiile vor avea loc în perioada 28 aprilie-6 mai la Sala Polivalentă. Pentru organizarea campionatului, reprezentanţii de la Asociaţia Judeţeană de Şah din Iaşi au cumpărat 300 de table de şah, piese şi ceasuri de şah care au costat 15.000 de euro. Bugetul total al competiţiei s-a ridicat la 100.000 de euro.

Intră pe iasi.adevarul.ro şi află noutăţi din Capitala Moldovei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările