Alecsandra Drăgoi, tânăra din Iaşi care a câştigat concursul de fotografie National Geographic Traveller: „România, promit că acesta este doar începutul!“

Alecsandra Drăgoi, tânăra din Iaşi care a câştigat concursul de fotografie National Geographic Traveller: „România, promit că acesta este doar începutul!“

Alecsandra Drăgoi a câştigat un premiu în urmă cu trei ani la Sony Awards

Alecsandra Raluca Drăgoi este o ieşeancă în vârstă de 22 de ani care a reuşit să câştige locul întâi la un concurs important organizat de revista britanică National Geographic Traveller. Concret, tânără a uimit o lume întreagă cu o fotografie senzaţională realizată în Bacău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alecsandra a reuşit să aducă numele României pe buzele tuturor după ce a realizat o fotografie spectaculoasă care i-a impresionat pe cei de la revista National Geographic Traveller. În fotografia tinerei apare un băiat îmbrăcat în blană de urs prezent la un festival din judeţul Bacău. Imaginea este una puternică şi a reuşit să-i cucerească pe britanici.

Tânăra a caştigat locul întâi la categoria „Oameni“ a concursului organizat de National Geographic Traveller, ajungând în finala competiţiei. Alecsandra Drăgoi a declarat, pentru Digi24, de ce a ales această fotografie pentru competiţie. „Băiatul din imagine vine înspre privitor cu o putere incredibilă, mai ales prin privire, ceea ce m-a fascinat foarte mult şi m-a făcut să aleg în particular această imagine“, a spus fotografă.

Aceasta este fotografia realizată de Alecsandra care i-a cucerit pe britanici FOTO Facebook

FOTO FACEBOOK Alecsandra Raluca Dragoi Photography

Ieri, tânără care era deja în final a anunţat pe pagina sa de Facebook că a câştigat locul întâi.

„Fotograful Simon Stafford tocmai a anunţat că eu sunt câştigătoarea concursului de fotografie National Geographic Traveller 2015. România, promit că acest lucru este doar începutul pentru a arăta frumuseţile tale“, a scris pe pagina de Facebook Alecsandra.

În urmă cu trei ani, tânăra fotografă a câştigat Sony Awards, un alt concurs celebru, cu o fotografie făcută la un festival de iarnă din judeţul Botoşani.

FOTO FACEBOOK Alecsandra Raluca Dragoi Photography

„Am câştigat Sony Awards cu o imagine similară şi acea imagine a avut un impact foarte mare pentru mine din punct de vedere fotografic, din punct de vedere a carierei şi a fotografiei, pentru că m-a ambiţionat să continui acest proiect al tradiţiilor. Am spus să nu rămân doar cu o imagine emblematică şi atât“, a mai povestit Alecsandra Drăgoi.

Fata locuieşte în Londra, unde studiază fotojurnalismul, dar vine cât poate de des în România pentru a realiza fotografii spectaculoase.
„Voi continua cu tradiţiile în general şi cu oamenii care sunt tradiţionali, autentici şi au ceva special, ceea ce ne diferenţiază foarte mult de Europa de Vest. Avem lucruri negative, sunt peste tot, în toată presa, în special în cea din Anglia, dar nu sunt văzute aceste lucruri frumoase“, a mai precizat tânără.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările