FOTO Cele mai frumoase poze cu ruinele bisericii Măgureni. Lăcaşul de cult din Bărăgan, ispită pentru fotografi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruinele bisericii Măgureni, fotografie de colecţie Fotografiile aparţin lui Dan Mihai Bălănescu şi Cristian Daydreamerro
Ruinele bisericii Măgureni, fotografie de colecţie Fotografiile aparţin lui Dan Mihai Bălănescu şi Cristian Daydreamerro

Câteva fotografii realizate excepţional în satul Măgureni, din inima Bărăganului, au făcut senzaţie pe site-urile de socializare. Discovery România a preluat una dintre fotografiile ce par ireale şi a publicat-o pe pagina oficială de Facebook, pe 31 august 2014. Unul dintre semnatarii fotografiile, Dan Mihai Bălănescu, un tânăr pasionat de fotografie, face lumină în disputa care s-a creat în jurul imaginilor.

Cei mai mulţi spun că pozele sunt trucate şi că nu există nicăieri un asemenea loc şi că obiectivul aparatului nu ar putea să redea atât de fidel frumuseţea unei nopţi de vară. Bucureşteanul spune fotografia îi aparţine şi chiar a fost realizată în comuna Săruleşti, din judeţul Călăraşi: “nu este trucată, este într-adevăr o expunere de 30 de secunde, cu un obiectiv Fisheye, şi ISO 3200.

calarasi magureni

Cei ce privesc cerul îmi sunt prieteni şi erau cu mine aseară(data la care s-a realizat fotografia). Imaginile senzaţionale, semnate de Dan Mihai Bălănescu şi Cristian Daydreamerro, cu ruinele bisericii Măgureni, mărturie a dezastrului făcut de comunişti în anii 80, apar postate şi pe site-ul Primăriei Săruleşti, care are în administrare satul în care au fost realizate fotografiile.

calarasi magureni

Sate întregi, sub ape

Câteva sate din judeţul Călăraşi au fost înghiţite de apele nemiloase în anul 1983 când s-au început lucrările la canalul Dunăre-Bucureşti. Şi astăzi când apele seacă ies la iveală ruinele unei biserici, fundaţia unei şcoli sau a unei case şi chiar un cimitir.

calaraşi magureni

Pe fundul lacului Săruleşti, din judeţul Călăraşi, se află satele Ciofliceni şi Pavliceni, părţi din Săruleşti-sat, Presna şi Sănduliţa.

calarasi magureni

Localităţile au fost inundate de comunişti pentru realizarea canalului, proiect ce a fost însă abandonat în anul 1989 deoarece  s-a constatat că nu se poate menţine un nivel navigabil constant până în Capitală.

calarasi magureni

Localnicii susţin că, azi, adâncimea lacului ajunge şi la 11 metri pe un luciu de apă de 420 de hectare, lung de 20 de kilometri şi cu o lăţime care ajunge la 600 de metri.

calarasi magureni

De mai bine de 30 de ani, ruinele bisericii din satul Măgureni sunt mărturia dezastrului făcut de comunişti.

calarasi magureni

Lăcaşul de cult a fost construit între anii 1671-1674, iar peticul de pământ pe care se află este înconjurat de lacul Săruleşti.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Cele mai frumoase fotografii din spaţiu ale anului

FOTO Cele mai frumoase fotografii care surprind viaţa sălbatică

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite