Ţuica naturală, prăjiturile şi carnea afumată, vedetele Târgului bio de la Iaşi (FOTO)

Produsele ecologice au atras ieşenii ca un magnet. Zeci de cumpărători de toate vârstele au trecut în ultimele două zile pragul Târgului de Produse Tradiţionale din curtea bisericii Toma Cozma. Ţuica mănăstirească de prune, dulciurile sau produsele din carne din Maramureş s-au numărat printre produsele care au suscitat cel mai tare atenţia ieşenilor veniţi la târg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Standul Mănăstirii Vlădiceni a fost unul dintre cele mai căutate în ultimele zile. Ţuica de prune făcută cu „schinduc", despre care tradiţia spune că a fost folosită de medicii traci pentru tratarea unor boli interne, a asteniei, a stresului şi a lipsei poftei de mâncare a fost zilele acestea una dintre „vedetele" târgului.


„Este produsă şi îmbuteliată la noi în mănăstire. Nu servim pe nimeni aici, să bea în curtea bisericii, ci dăm numai la sticlă. Mai avem dulceaţă de afine, de caise sau vişine, cireşe confiate, sirop de brad pentru plămâni", spune Neculai, cel care păzeşte standul mănăstirii.


Nu doar produsele mănăstireşti i-au atras pe ieşeni. La puţin timp de la deschiderea târgului standul cu produse din carne din Maramureş avea deja câteva zeci de ieşeni care aşteptau să le vină rândul. Clienţii au stat minute bune la coadă pentru un kilogram de cârnaţi ţărăneşti tăiaţi cu barda sau pentru un muşchi de vită afumat.


Citeşte şi:

Târgul „Fabricat în Iaşi” oferă până duminică produse tradiţionale şi ecologice


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările