VIDEO Autostrada Lugoj - Deva. Imagini spectaculoase de pe şantierul Lotului 3. Se toarnă asfalt pe ultimii kilometri

Autostrada Lugoj - Deva. Se toarnă asfalt pe ultimii kilometri

Imaginile de pe şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva, publicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, arată că lucrările au ajuns la final, în zonele unde au întâmpinat probleme de-a lungul timpului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţia Lotului trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, în lungime de 21 de kilometri, a demarat în primăvara anului 2014, în urma contractului semnat în toamna anului 2013 între fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. După cinci ani, proiectul care trebuia realizat până în vara anului 2016 a ajuns la final.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat imagini din zona Ilia - Gothatea, unde se află în construcţie un nod rutier şi legătura cu Lotul IV al Autostrăzii A1. Se asfaltează porţiunea de circa doi kilometri şi se montează panouri fonoabsorbante. În zona Ilia, au existat probleme de stabilitate a terasamentului, iar construcţia de pe Malul Mureşului a trebuit refăcută. Au mai rămas de executat lucrări şi la celălalt capăt al Lotului trei, în zona nodului rutier de la Holdea, unde aceasta se intersectează cu Drumul Naţional 68 A Lugoj – Deva.

 


Construcţia Lotului trei al Autostrăzii Lugoj – Deva reprezintă o investiţie de circa 580 de milioane de lei, potrivit contractului din 2013, din care 85 la sută reprezentau fonduri de coeziune şi 15 la sută alocări de la Guvernul României, iar termenul de execuţie a lucrărilor a fost stabilit la 24 de luni. Ritmul lent al construcţiei, acuzat de reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a dus la întârzieri de aproape trei ani în derularea proiectului. Cel mai recent termen avansat pentru finalizarea proiectului este trimestrul II al acestui an, arată un raport publicat pe pagina CNAIR, privind stadiul lucrărilor. Stadiul fizic al lucărilor a ajuns la 94 la sută, în luna aprilie.

Atât Lotul trei (21 de kilometri), cât şi Lotul patru al Autostrăzii Lugoj – Deva (22 de kilometri între Deva şi Ilia) vor fi finalizate în vara acestui an, potrivit celor mai optimiste estimări ale constructorilor. Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Alunecarea masivă a versantului pe şantierul Autostrăzii Vestului. Cât de serioasă este problema pe Lotul IV

VIDEO Autostrada Vestului. Drumarii explică situaţia de pe Lotul 3: „Lucrăm şi noaptea. Utilajele sunt acolo 24 din 24”

Autostrada Lugoj - Deva, probleme grave pe şantier: „Dealul Liliecilor“ a luat-o la vale după aproape doi ani de excavări

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: