Primăria Deva a primit 10 milioane de euro de la UE pentru a moderniza toate staţiile de autobuz din municipiu

Primăria Deva a primit 10 milioane de euro de la UE pentru a moderniza toate staţiile de autobuz din municipiu

Autobuze în Deva. ARHIVĂ.

Peste 10 milioane de euro vor fi investiţi în modernizarea staţiilor de autobuz din Deva şi a infrastructurii necesare reţelei de transport public ecologic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Al doilea contract de finanţare pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi a transportului public local, din Deva, cu fonduri de la Uniunea Europeană, a fost semnat, miercuri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest. Valoarea totală a proiectului este de 46.735.264 lei, din care 45.800.559 lei finanţare nerambursabilă, iar perioada de implementare este de 28 de luni.

Fondurile vor fi destinate pentru înfiinţarea unui depou pe strada Depozitelor (14.202 mp), unde va funcţiona şi un dispecerat, reabilitarea străzii şi a trotuarelor aferente străzii Depozitelor, inclusiv amenajarea unui sens giratoriu pe strada Piaţa Gării, înfiinţarea de staţii de capăt şi de încărcare autobuze, modernizarea şi dotarea a 113 staţii pentru călători. Proiectul mai prevede introducerea unor sisteme de e-ticketing – soluţie de taxare bazată pe utilizarea cardului contactless şi bilete de hartie, de monitorizare a mijloacelor de transport şi dispecerizare vehicule.

„Este cea de-a doua componentă contractată a unei investiţii complexe, care are ca obiectiv reducerea emisiilor de dioxid de carbon în municipiul Deva, prin promovarea mobilităţii urbane bazată pe folosirea transportului public de călători nepoluant, îmbunătăţit, modern, ca alternativă la transportul individual cu maşina. În total, cele două componente (două proiecte) depăşesc valoarea totală de 91,5 milioane lei. Prima componentă, un proiect contractat în iulie 2019, a vizat Modernizarea sistemului de transport public local prin achiziţionarea de vehicule ecologice. În cadrul componentei 1 vor fi achiziţionate 26 de autobuze electrice şi vor fi amenajate 33 de staţii de încărcare a vehiculelor”, arată ADR Vest.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Autobuzele electrice vor circula în Deva. Municipiul a obţinut de la UE peste zece milioane de euro pentru achiziţia lor

Deva trece la transport public ecologic: 24 de autobuze şi microbuze electrice vor fi achiziţionate pe fonduri europene

VIDEO Panică la marginea Devei, după un incendiu care a mistuit un depozit şi a făcut scrum un autobuz

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: