Ministrul Andrei Gerea, în vizită de lucru pe şantierul centralei de la Bretea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări de amenajare a centralei, în martie 2015. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Lucrări de amenajare a centralei, în martie 2015. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, însoţit de reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, ajung astăzi în judeţul Hunedoara, pentru a vedea stadiul proiectelui de investiţii în centrala de la Bretea Streiului.

Astăzi, administratorul judiciar al Hidroelectrica împreună cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, şi oficialităţi ale Judeţului Hunedoara vor ajunge la şantierul centralei Bretea, de pe râul Strei, au informat reprezentanţii Hidroelectrica, într-un comunicat.

„Centrala, cu 12MW putere instalată şi 24,34 GWh/an aport energetic, face parte din amenajarea hidroenergetică a răului Strei pe sectorul Subcetate - Simeria, care, în varianta optimizată, va însemna concretizarea unui amplu proiect de investiţii, cuprinzând 7 hidrocentrale, dintre care 3 cu lac de acumulare şi 4 cu derivaţie, conţinând un număr de 14 hidroagregate şi 3 microhidrocentrale şi totalizând o putere instalată de 84,25 MW şi o producţie medie anuală de 164,52MWh”, au informat reprzentanţii Hidroelectrica.

Valoarea totală a investiţiei pentru CHE Bretea este de peste 58 milioane de euro, dintr-un total estimat de 420 milioane de euro, stadiul fizic al lucrărilor fiind în prezent de 62%. Centrală Bretea va fi pusă în funcţiune în decembrie 2015.


Vă recomandăm şi:

ANALIZĂ Bombele energetice încep să explodeze în mâinile lui Gerea

Problemele lăsate nerezolvate în sectorul energetic devin bombe cu ceas pentru Andrei Gerea, ministrul Energiei. În ultimele săptămâni, proteste au izbucnit la Compania Naţională a Uraniului, la RAAN şi la Complexul Energetic Oltenia.

Gerea: Aproape jumătate din capacitatea de producţie a energiei electrice din România este ineficientă sau la limită. E vorba de cărbune şi regenerabile

Aproape jumătate din capacitatea de producţie a energiei electrice din România este ineficientă din punct de vedere economic sau se află la limita eficienţei, a declarat, marţi, Andrei Gerea, ministrul Energiei, referindu-se la capacităţile pe cărbune, dar şi energie eoliană, solară şi biomasă, care au nevoie de scheme de suport pentru a fi sustenabile.

Tolosa, FMI: „Măsurile de relaxare din Codul Fiscal trebuie ajustate, altfel va fi un gol bugetar semnificativ în 2016“

FMI recomandă Guvernului să ajusteze măsurile de relaxare fiscală din proiectul Codului Fiscal, întrucât tăierea cheluielilor pentru compensarea măsurilor nu va fi suficientă să acopere golul generat la buget începând de anul viitor, a declarat reprezentantul rezident în România al Fondului, Guillermo Tolosa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite