Lucrările la şoseaua Hunedoara - Călan vor fi reluate. Investiţia pe fonduri UE s-a aflat de trei luni în blocaj

Lucrările la şoseaua Hunedoara - Călan vor fi reluate. Investiţia pe fonduri UE s-a aflat de trei luni în blocaj

Au fost aduse prefabricate pe şantierul şoselei Hunedoara - Călan.

Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 687 Hunedoara – Călan vor fi reluate, după trei luni în care investiţia s-a aflat în blocaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumarii revin pe şantierul abandonat de trei luni al şoselei Hunedoara – Călan. Au adus prefabricatele folosite la amenajarea rigolelor şi, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, cel mai probabil în următoarele zile vor relua lucrările la investiţia finanţată de Uniunea Europeană, dacă nu intervin situaţii neprevăzute care să împiedice continuarea investiţiei.

Din luna aprilie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan  (DJ 687), după ce în octombrie 2018, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat contractul de investiţii. La începutul lunii iunie, Drumul Judeţean 687 a intrat în şantier, însă după doar două săptămâni antreprenorii şi-au retras utilajele şi au suspendat lucrările, în urma unor divergenţe cu reprezentanţii Unităţii de Implementare a Proiectului, din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Drumul judeţean 687 va fi modernizat pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria - Petroşani. Pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare.

Pasajul peste calea ferată Simeria - Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni.

„Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanţare din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara – 3,13 milioane lei”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Dezastru pe şoselele „turistice” din judeţ. Cum arată lista drumurilor judeţene pe care autorităţile vor să le modernizeze

Povestea „tunelurilor pentru urşi” de pe cel mai scump sector al Autostrăzii Lugoj - Deva, lotul de 300 de milioane de euro

VIDEO Drumul spre Poiana Pelegii a fost deschis. Turiştii pot ajunge în locul de vis din Parcul Naţional Retezat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: