Investiţie de 12 milioane de euro: 14 kilometri din şoseaua Deva - Oradea intră în şantier după o pauză de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Lucrările la reabilitarea a 14 kilometri de şosea europeană între Deva şi Oradea vor fi reluate în zilele următoare, după o pauză de doi ani, în care proiectul a fost blocat iar antreprenorii au fost acuzaţi de mobilizare slabă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat semnarea contractului de execuţie pentru reabilitarea DN 76, Ioneşti – Vârfurile, pe un sector de 14 kilometri rămas neexecutat, de la limita judeţului Hunedoara în judeţul Arad.

Antreprenorul care se va ocupa de finalizarea lucrărilor este Asocierea S.C. Sylc Con Trans S.R.L./Hidrostroy AD. În cadrul contractului se vor reabilita aproape 14 kilometri de drum, 5 poduri, se vor amenaja 5 parcări şi 5 staţii de autobuz, vor avea loc diferite lucrări la terasamente, fundaţii, taluzuri şi siguranţa circulaţiei. Valoarea contractului este de aproape 56 milioane lei, fără TVA, şi are o durată de 72 luni (12 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 luni perioada de notificare a defecţiunilor).

Sectorul de la limita judeţului Hunedoara până la Vârfurile (judeţul Arad) a fost inclus în proiectul de modernizare a şoselei Deva – Oradea, care urma să fie finalizat în toamna anului 2016.
„Iniţial contractul a fost atribuit pentru Asocierii Construcciones Lujan Sa/Viales y Obras Publicas SA, dar, din cauza slabei mobilizări a antreprenorului şi a modului defectuos în care şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale acesta, contractual a fost reziliat”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

După refacerea documentaţiei de atribuire, acest contract a fost scos la licitaţie pentru a doua oară în data de 15 septembrie 2017, iar licitaţia s-a finalizat în august 2018. În judeţul Hunedoara, tronsonul DN 76 între Deva şi limita judeţului Hunedoara a fost reabilitat în ultimii trei ani.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Raiul din munţi unde oamenii au refuzat asfaltul. Sătenii s-au temut că dispariţia uliţelor le va distruge paradisul rural

Zece kilometri din şoseaua Hunedoara - Călan vor fi modernizaţi cu fonduri UE. Ce lucrări au fost incluse în proiect

Şosea nouă spre Mănăstirea Prislop. A fost construită „scurtătura” dintre Lacul Cinciş şi locul de pelerinaj

FOTO Noua Transalpina. Cum arată drumul istoric din munţii Vâlcan

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite