FOTO Iarnă de poveste în Sarmizegetusa Regia. Zăpada de aproape un metru a împodobit aşezarea antică din munţi

FOTO Iarnă de poveste în Sarmizegetusa Regia. Zăpada de aproape un metru a împodobit aşezarea antică din munţi

FOTO: Administraţia Sarmizegetusa Regia.

Zăpada aşternută peste Sarmizegetusa Regia măsoară aproape un metru, iar turiştii care vor să viziteze capitala dacilor întâmpină dificultăţi. Eforturile le sunt răsplătite de priveliştile de poveste din munţi.

GALERIE FOTO

A nins în ultimele zile în Munţii Orăştiei, iar Sarmizegetusa Regia a fost acoperită cu un strat consistent de omăt. Zăpada care a acoperit situl arheologic a creat în capitala regatului dac un peisaj mirific, însă continuă să pună probleme turiştilor care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia, informează administratorii sitului UNESCO.

„Le recomandăm celor care plănuiesc să viziteze situl în zilele următoare să circule prudent, doar cu autoturisme care au tracţiune integrală şi lanţuri antiderapante. Pe ultimul tronson de drum, porţiunea Valea Albă, se circulă extrem de dificil. Există de asemenea pericol de avalanşe. Zona pietonală este parţial utilizabilă, stratul de zăpadă atinge 70 de centimetri. Angajaţii administraţiei au reuşit cu ajutorul frezei de zăpadă să facă mici cărări în interiorul sitului arheologic. Sarmizegetusa Regia oferă un adevărat spectacol pe timpul iernii, dar din nefericire zăpada face ca accesul în sit să fie şi mai complicat”, a informat Administraţia Sarmizegetusa Regia, care a publicat câteva imagini din situl UNESCO.

Sarmizegetusa Regia este cel mai important obiectiv turistic aflat pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu, considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“. Cea mai mare parte din zona Sarmizegetusei Regia nu a fost cercetată sistematic până în prezent.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretul celui mai enigmatic monument antic: marele templu din Sarmizegetusa Regia. Calendar sau altar dacic?

FOTO Fagii din Sarmizegetusa Regia s-au rupt sub greutatea zăpezii. Imaginile care arată cât de riscantă poate fi o plimbare de iarnă prin cetatea dacilor

Marea enigmă a Sarmizegetusei Regia: unde au dispărut necropolele regilor şi rămăşiţe umane din capitala dacilor

FOTO: Administrația Sarmizegetusa Regia. 2

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Administrația Sarmizegetusa Regia. 2
  • FOTO: Administrația Sarmizegetusa Regia.  3
  • FOTO: Administrația Sarmizegetusa Regia.  2
  • FOTO: Administrația Sarmizegetusa Regia.  4
  • FOTO: Administrația Sarmizegetusa Regia
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: