Fostul viceprimar al Hunedoarei află luni dacă îi va fi redusă condamnarea

Fostul viceprimar al Hunedoarei află luni dacă îi va fi redusă condamnarea

Robert Dan s-a considerat nevinovat pentru infracţiunile de care a fost acuzat în cele două dosare. FOTO: Daniel Guţă

Robert Dan, fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, condamnat prin sentinţă definitivă la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie, ar putea fi unul dintre beneficiarii legii mai favorabile. Luni, dosarul de evaluare al acestuia va fi soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă


Fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan va afla luni dacă beneficiază de prevederile legii mai favorabile, aplicate o dată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal. Sesizarea privind dosarul său, transmisă de comisia de evaluare din penitenciar, va fi soluţionată de Curtea de Apel Alba Iulia.

În luna octombrie a anului trecut, Robert Dan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, potrivit sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Jusitiţie a României. Fost viceprimar al Hunedoarei, în perioada 2008 – 2012, Robert Dan a fost judecat într-un dosar privind acordarea ilegală a unor contracte de către fosta administraţie locală din Hunedoara.

În acest dosar, Ovidiu Hada, fostul primar al oraşului, a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare. Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, funcţionari în Primăria Hunedoara, au fost condamnaţi, de asemenea, la închisoare cu executare.

Mai are un proces pe rol

Robert Dan mai este judecat într-un dosar instrumentat de procurorii anti-corupţie, pentru infracţiuni de abuz în serviciu. În prima instanţă, a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare, la fel ca şi fostul primar Ovidiu Hada, judecat în acelaşi dosar. Sentinţa dată de Curtea de Apel Alba Iulia nu a fost definitivă, dosarul urmând să fie soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Vă recomandăm şi:

Ovidiu Hada a intrat în greva foamei în închisoare. Fostul primar al Hunedoarei a refuzat hrana în ultimele trei zile

Şeful Poliţiei vinde maşina Miliţiei. Cât costă celebrul autoturism Dacia, folosit în misiunile foştilor miliţeni

Opt ani de procese pentru jefuitorii cetăţilor dacice. Instanţa decide soarta aurarilor într-o zi fatidică

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români: Alexandra Marcu a dus tricolorul pe cei mai înalţi vulcani ai lumii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările